Een stoere kinderkamer inrichten

Tieners willen een slaapkamer waar ze kunnen relaxen met vrienden, huiswerk kunnen maken en lekker kunnen slapen. En de kamer mag uiteraard niet te kinderachtig zijn. Ideeën voor het inrichten van een tienerkamer zijn vaak daarom meer dan welkom. Hier geven we je inspiratie om een stoere tienerkamer voor je puber in te richten.

stoere tienerkamer

Tienerkamer inrichten stijlen

Er zijn verschillende sferen en stijlen die helpen bij het inrichten van de tienerkamer. Zoals een industriële tienerkamer of een landelijke tienerkamer. Musthaves voor de industriële tienerkamer zijn draadmanden en lockerkasten, beide gemaakt van metaal en daardoor hebben deze items een stoere uitstraling. Typisch landelijke stijl zijn houten opbergkasten en grijze accessoires. Ook items andere items van hout en accessoires van linnen, katoen en wol passen perfect bij de landelijke stijl.

Thema’s voor tienerkamer

Een thema klinkt misschien een beetje kinderachtig, maar dat hoeft echt niet zo te zijn. Een stoere sportkamer of een hippe studeerkamer passen juist prima bij een tiener. Door te kiezen voor meubels of accessoires bepaal je zelf hoe ver je het thema doorvoert. Het voordeel van het kiezen voor accessoires binnen een thema is dat je deze gemakkelijk weer kunt omwisselen voor andere.

Inrichting meidenkamer

Pastels zijn geen overweldigende kleuren, maar geven wel een lieve en zachte uitstraling aan de meidenkamer. Pastelkleuren kun je ook goed combineren met een stoere touch. Het merk Woood heeft veel stoere en eigentijdse meubels voor tieners in de collectie. En ook in de juniorcollectie van vtwonen vind je de leukste bedden, kasten en opbergers.

Tienerkamer ideeën decoratie

Een tienerkamer kleed je leuk aan met hippe accessoires en decoratie. Met sierkussens en fotolijstjes wordt het een gezellige slaapkamer. Tip! Hang meerdere fotolijsten bij elkaar aan de muur, zodat de muur een echte blikvanger wordt. Deze fotolijsten kun je bovendien perfect combineren met spiegels, zodat er een persoonlijke wand ontstaat.

Zelfmaakideeën

Wil jij of je creatieve tiener zelf aan de slag met het maken van accessoires en het opknappen van meubels? Kijk dan bij alle zelfmaakideeën, waaronder voor de tienerkamer. Daar vind je beschrijvingen voor het maken van zitzakken, kussens en andere accessoires. Uiteraard kun je ook kant-en-klaar zitzakken en kussens kopen, hieronder vind je een selectie.

Meubels tienerkamer inrichten

Wil je leuke en hippe meubels voor de tienerkamer? Kasten, bedden en opbergmeubels zijn in verschillende stijlen en soorten verkrijgbaar. Handig, want zo kunnen jij en je tiener kiezen voor het meubelstuk met de juiste stijl en functie. Wat dacht je van een multifunctionele slaapzetel voor je tiener? Of een extra breed bed, oftewel een twijfelaar? Weer eens wat anders dan een standaard bed en uiteraard net zo functioneel.

nog meer: Tienerkamer