In 5 stappen van kinderkamer naar tienerkamer

beeld vtwonen Beeld

Je knippert een paar keer met je ogen en ineens staat er een puber voor je neus. Tijd om die kinderachtige kamer om te toveren naar een puberproof tienerkamer mét fijn bed, relaxplek en werkzone. Want ook dat moet gebeuren. Hoe pak je dat aan? In 5 stappen van kinderkamer naar tienerkamer. 

Lees verder onder de advertentie

Terug naar de basis

De eerste stap in het proces van kinderkamer naar tienerkamer: verwijder alle kinderachtige prullaria uit de kamer en van de muren. En niet vergeten: check bij de puber nog even of het écht weg mag. Wat blijft er over? Is de basis prima zo? Of is een lik verf echt nodig om de kamer een stoerdere uitstraling te geven?

Bedenk dat felle kleuren niet per se kinderachtig zijn. Uiteindelijk zal de aankleding het verschil maken. Bekijk ook deur- en handgrepen, door deze te vervangen voor een greep in een industriële look geef je de kamer direct een meer volwassen look.

LEES OOK
Van speelse kinderkamer naar originele tienerkamer

Lees verder onder de advertentie

Slaapzone

Dag kinderbed: hallo grote mensen bed. Bedden zijn vaak niet goedkoop, maar bekijk wat voor ruimte er is en of een tweepersoonsbed ook zou kunnen. Handige Harry? Dan kun je er altijd zelf een maken met een stel pallets: geeft ook nog een extra stoere uitstraling. Of wat dacht je van deze DIY bedombouw?

Werkzone

Van treinbaan naar toetsenbord: de speelhoek verandert in een werkplek. Dat huiswerk maken moet er natuurlijk wel van komen en dat kan beter in alle rust. Een goed bureau en fijne bureaustoel zijn dus belangrijk.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Stoere tienerkamers waar volwassenen ook willen slapen!

Relaxzone

Een plek om je terug te kunnen trekken is voor tieners onmisbaar. Of dat nou alleen is of met vrienden: een fijne stoel of bank in een relaxzone is essentieel voor een tienerkamer.

Lees verder onder de advertentie

Finishing touch

De laatste stap in het proces van kinderkamer naar tienerkamer. Accessoires maken een kamer persoonlijk en sfeervol. Al zul je knuffels in sommige gevallen misschien nog iets langer kunnen laten liggen… Laat je tiener de kamer zelf accessoires uitzoeken en vergeet ook de opbergers en organizers niet. Opruimen is meestal niet de favoriete hobby van pubers, dus je kunt het maar beter zo makkelijk mogelijk maken.

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 10-2017 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman