Zo creëer je een loungeplek in een tienerkamer

Fauteuil links (flinders.nl). Bank op maat gemaakt (com-anders.nl). Zitting bank twee stuks op maat gemaakt, 210×80 cm, geel/groen langwerpig kussen (coco-mat.com). Fauteuil Orange Slice van Artifort, cactus van Hay (homestede.nl). Marmeren tafel, kruk links, kruk midden, kussen langwerpig met oude opdruk, ronde sierbol op kruk, sierobject draak, vacht, (loods5.nl). Poef, grof kussen, kussen geometrisch (covanderhorst.nl). Marmeren sierobject op tafel (wonenmetlef.nl). Bord, (livingandcompany.com). Theepot (bijenkorf.nl). Vloerkleed, 242×178 cm, langwerpig kussen achter, lichtgroen kussen voor, mand (couleurlocale.eu). Wandlamp Hector van Dutchbone, rond kussen Mandarin van Kaat Amsterdam, Ø 40 cm (vtwonen.nl). Notitieboeken (maisonnl.com). Espressokop en schotel, schaal (ottomania.nl). Rolkussen (hinck.nl). Hoge vaas, ronde siervorm op bank en in vensterbank (badenbaden.nl). Schilderijen achter Branch on a green canvas, 80×100 cm en Floral sketch, original painting, 70×80 cm, (maartjevandennoort.nl). Plantenpot op pootjes (fermliving.com). Plantenpot op grond (uncwardrobe.com). Beeld

Uit school of in het weekend relaxen tieners het liefst met hun vrienden. En wat is er dan fijner om te hebben dan een lekkere plek waar ze met z’n allen kunnen zitten? Een goede loungeplek. Deze creëer je al snel met een paar goede kussens en zitzakken.

Lees verder onder de advertentie

Op de zetel

Is er een beetje ruimte in de tienerkamer? Zet er dan een lekkere zetel neer en creëer de ideale loungeplek. Een goede keuze is een slaapzetel, die gemakkelijk uit te klappen is als er bezoek komt. Er is keuze uit verschillende kleuren bekleding, formaten en modellen. Houdt je kind van knalkleuren? Ook die zijn online te vinden.

Zijn je kinderen nog wat kleiner? Dan kan je eens naar een fauteuil kijken. Deze losse chairs zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen en uitvoeringen. Het fijne aan modulaire zetels is dat je ze kunt combineren zoals jij dat wilt.

Lees verder onder de advertentie

Maak de zetel af met sierkussens

Een losse zetel is een beetje kaal. Leg dus wat kussens in de zetel of stoel. Zo creëer je een gezellige loungesfeer. Er zijn zoveel verschillende soorten kussens dat er voor iedereen wel iets bij zit. Hoe je nou de goede sierkussens kiest? Check onze shopgids over sierkussens voor inspiratie!

Loungen met een poef of zitzak

Wil je de ultieme loungeplek creëren, kies dan voor een paar lekkere zitzakken of poefen. Niet alleen creëer je hiermee een gezellige sfeer, ze zitten ook heerlijk. Wil je kind met een groepje lekker kunnen zitten? Koop er dan meerdere. De vormen en kleuren kiezen jij en/of je tiener zelf. Zo maak jij het zo gezellig als jullie willen. Kijk bijvoorbeeld online naar de poefen van vtwonen by fonQ.

Lees verder onder de advertentie

Een poef of zitzak hoeft – letterlijk en figuurlijk – geen losstaand item te zijn. Combineer het met een bank, als daar ruimte voor is. Zo heb je niet alleen extra plek voor vrienden, maar zo creëer je ook echt een prettige hoek.

beeld vtwonen Beeld JA | vtwonen 10-2020 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen
Beeld JA | vtwonen 10-2020 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen

Warm onder een plaid

Wil je lekker loungen, dan wil je het natuurlijk niet te koud hebben. Met een plaid maak je de loungeplek echt af. Stem de deken af op de rest van de loungehoek. Check hiervoor de shopgids: plaids. Daarin staan verschillende tips over het aanschaffen van een plaid. Kijk bijvoorbeeld naar het materiaal en de maat.

Lees verder onder de advertentie

Creatief aan de slag? Maak zelf een plaid met deze DIY die matcht met je bank. Je ben er wel even mee bezig, maar geniet daarna wel heerlijk warm op de bank of poef. Ben je niet zo van het zelf ‘knutselen’? Shop plaids bij vtwonen by fonQ.

Bron: Beeld: Wehkamp

Lees verder onder de advertentie