De landelijke woonstijl: zo pas je ‘m toe

beeld vtwonen Beeld

In de landelijke woonstijl is de uitdrukking ‘puur natuur’ helemaal op zijn plaats. Basic materialen als hout, riet en linnen mogen helemaal zichzelf zijn. Ze hebben geen franje nodig, ze zijn gewoon mooi zoals ze zijn. Ook fan van een landelijk interieur? Zo geef je je woonkamer of een andere ruimte in huis die fijne natuurlijke sfeer.

Lees verder onder de advertentie

Landelijke deuren

De toon zetten in een kamer, daar is een deur meesterlijk in: de grote schuifdeur linksonder laat dit goed zien. De verweerde houten deur roept de sfeer op van een oud landhuis. Een basic boerderijgevoel vraagt om een barndoor, desnoods in de vorm van een deursticker. Met dit stappenplan kun je zelf een stoere houten schuifdeur maken.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Rieten en rotan lampenkappen verspreiden mooi warm licht, maar als ze wit geverfd zijn is het effect net iets minder gezellig. Dat los je op met een dimbare filamentlamp: die geeft warm licht waar je toch ook fijn bij kunt lezen.

Kleur in een landelijke interieur

Is wit toch te wit en ben je op zoek naar een natuurlijke kleur die mooi in een landelijke woonstijl past? Gedempte geel- en bruintinten als honing, oker en goud geven warmte en kunnen ook goed samen met hout, taupe en messing. Toch houden deze kleuren zich een beetje in en dat past helemaal bij een landelijke sfeer. Het is precies genoeg kleur.

Lees verder onder de advertentie

Puur naturel laat zich ook makkelijk combineren met blauw. Van solide marineblauw tot Hollands waterblauw, tot groenblauw. Dat past in toonwaarde trouwens precies bij naturel en grijs. Ook fijne, kalme kleuren voor in de slaapkamer. En vergeet de planten niet!

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Rotan, riet en hout

Wil je materialen als rotan, riet en onbehandeld hout eruit laten springen, dan helpt het om voor een simpele vormgeving te kiezen, die niet per se ruw hoeft te zijn. Houd balans tussen kleuren en vormen, lijnen en het contrast tussen open en dicht.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Tip: om onbewerkt hout te beschermen tegen water- of vetvlekken, bestaan er impregneringsmiddelen die helemaal onzichtbaar worden na aanbrengen.

Shop de landelijke woonstijl…

Bron: Foto 1 en 6: styling Marianne Luning, fotografie Tjitske van Leeuwen | foto 2: styling Danielle Verheul, fotografie Sjoerd Eickmans | foto 5: Stan Koolen,

Lees verder onder de advertentie