De industriële woonstijl: zo pas je ‘m toe

beeld vtwonen Beeld

Wat mensen vaakt raakt aan een industriële woonstijl is de eerlijke uitstraling. Met pure, rauwe en no-nonsense meubels en materialen die een uniek verleden hebben Daarom zijn geen twee industriële interieurs hetzelfde. Ben je ook fan van de industriële woonstijl? Met onderstaande tips geef je elk huis een stoere, industriële sfeer.

Lees verder onder de advertentie

Industrieel wonen in nieuwbouw

Industrieel wonen kan overal, zelfs in een nieuwbouwhuis. Het fijne aan een nieuwbouwwoning is dat alles loodrecht en splinternieuw is, maar dat maakt het juist soms lastiger omdat het karakter en de ‘oude ziel’ ontbreken. Doorleefde meubels en materialen brengen daar snel verandering in. Maar ook met nieuwe materialen – zoals een plafondhoge houten kastenwand en een betonkleurige vloer met de uitstraling van een oude schoolvloer – geef je een nieuwe woning de industriële woonstijl mee.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Industriële woonstijl in de keuken

Matte en glanzende materialen afwisselen zorgt voor een levendig beeld. In de keuken rechtsboven wordt het stoere houten werkblad bijvoorbeeld gecombineerd met kasten van onbewerkt koper, terwijl de hanglampen zijn gelakt. Alleen de kasten oxideren en worden geleidelijk aan prachtig kopergroen. Zo krijg je de stoere uitstraling van een professionele keuken én iets totaal origineels.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Vintage metalen bureaulampen op een buigzame voet of aan een scharnierende arm passen goed bij een industriële stijl. Niet alleen vanwege de vormgeving, maar ook omdat je ze precies zo kunt buigen dat het licht mooi langs de muur strijkt en je de textuur beter ziet.

Industriële accessoires

De basis kan nog zo belangrijk zijn, het zijn de accessoires die een fijn puntje aan je woonstijl slijpen. Verzamel je vintage keukengerei voor de sier, of heb je liever gebruiksitems die verweerd en stoer ogen? En hou je van een subtiele ateliersfeer, of meer een ruige fabrieksvibe? Als je weet welke taal je industriële droomhuis spreekt, dan kun je veel gerichter shoppen.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Geen behoefte aan een compleet industrieel huis? Oude fabriekskasten of werktafels van metaal en grof hout geven een kamer net de die er misschien nog aan ontbrak.

Shop de industriële woonstijl…

Lees verder onder de advertentie

Bron: foto 2: fotograaf Jansje Klazinga | foto 4 en 5: styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek