Van kinderkamer tot stoere tienerkamer

Tieners willen een toffe slaapkamer. Eén waar ze kunnen relaxen met vrienden, huiswerk kunnen maken en lekker kunnen slapen. De kamer mag absoluut niet te kinderachtig zijn. Wij zetten enkele tips op een rijtje! 

Welke stijl?

Er zijn verschillende sferen en stijlen die de tienerkamer helemaal af maken. Zoals een industriële tienerkamer of een landelijke tienerkamer. Voor de verschillende stijlen geven we je stylingtips en de leukste adressen om producten te kopen. Een thema klinkt een beetje kinderachtig, maar dat hoeft echt niet zo te zijn. Een stoere sportkamer of een hippe studeerkamer is voor een tiener erg geschikt én makkelijk te realiseren.

Pastelkleuren zijn niet overweldigend, maar geven wel een lieve en zachte uitstraling aan de meidenkamer. Je kan ze ook goed combineren met een stoere touch. De Lillie & little dreams slaapkamer van Stapelgoed is daar een mooi voorbeeld van. Of wat dacht je van tienerkamer Luca. Mooi, warm en gaat mee totdat je dochter het huis gaat.

Decoratie-ideeën

Een tienerkamer kleed je leuk aan met hippe accessoires en decoratie. Met sierkussens en fotolijstjes wordt het al snel een gezellige boel. Wil je zelf aan de slag met het maken van accessoires en het opknappen van meubels? Kijk dan bij de zelfmaakideeën voor de tienerkamer. Daar vind je beschrijvingen voor het maken van zitzakken, kussens en andere accessoires.

Meubels tienerkamer inrichten

Wil je leuke en hippe meubels voor de tienerkamer? Denk aan kasten, bedden en opbergmeubels. Allemaal met een andere functie en stijl.

Bron: Coming Kids

nog meer: wooninspiratie