Dit was het eerste seizoen van Vraag het vtwonen

Het eerste seizoen van Vraag het vtwonen zit er alweer op! In acht video’s heeft stylist Anne-Catherine Gerets veelvoorkomende woonvragen van Vlamingen beantwoord. Zo leerden we hoe je een open kast op een mooie manier kunt inrichten en hoe je eenheid brengt in je vloeren. Heb je een aflevering gemist? In dit artikel zetten we al haar handige tips op een rij.

vtwonen België vraag het vtwonen

Van Retro Nu tot Japandi

De voorbije weken beantwoordde styliste Anne-Catherine Gerets acht van jouw meestgestelde woonvragen vanuit de knusse inspiratieboxen bij Meubelen Verberckmoes. Niet enkel haar antwoorden werkten inspirerend. Ook de boxen bezorgden ons knappe illustraties van zes hedendaagse woontrends. Retro Nu bleek de trend voor liefhebbers van tijdloze en duurzame interieurs. Wie houdt van licht en warmte was vast verzot op de Bright Bubble-box. Fans van de industriële woonstijl vonden hun gading in Industrial Nomads. Sommigen onder ons verkozen het Back to Nature-interieur met z’n zachte, natuurlijke elementen, terwijl anderen resoluut zouden kiezen voor de kleurexplosie van Culture Club. Maar ook eenvoud siert! En dat toonde de Japandi-box als de beste.

Accentmuur in woonstijl Bright Bubble | Inspiratiebox bij Meubelen Verberckmoes | Uit: Vraag het vtwonen, seizoen 1

Woonkamer in woonstijl Culture Club | Inspiratiebox bij Meubelen Verberckmoes | Uit: Vraag het vtwonen, seizoen 1

1. Accentmuur

Wil je een hedendaagse accentmuur? Gebruik dan organische, ronde vormen als basis en kleur de muur in met tinten uit hetzelfde kleurenpalet. Met enkele simpele tools heb je het klusje zo geklaard. Bekijk de video.

2. Indelen

Klaar voor een nieuwe indeling van je interieur? Ook daar zijn ronde vormen terug van weggeweest. Denk aan afgeronde tafels, tapijten en zetels. Maar zorg er ook voor dat de meubels matchen en de juiste grootte hebben voor de ruimte. Bekijk de video.

Dubbele visgraatvloer | Inspiratiebox bij Meubelen Verberckmoes | Uit: Vraag het vtwonen, seizoen 1

Eetkamer in woonstijl Back to Nature | Inspiratiebox bij Meubelen Verberckmoes | Uit: Vraag het vtwonen, seizoen 1

3. Visgraatvloer

Er bestaat tegenwoordig een visgraatvloer voor elk interieur, maar denk goed na over de kleur en het patroon dat je kiest. Die maken of kraken het succes van de visgraat bij jou thuis. Bekijk de video.

4. Keuken indelen

Staat er een nieuwe keuken op de agenda? Trap dan niet in de valkuilen, zoals een onpraktisch ontwerp. Werk een plattegrond uit of ga aan de slag met een 3D-ontwerptool om de verschillende mogelijkheden in jouw ruimte uit te testen, alvorens je naar de winkel trekt. Bekijk de video.

5. Kleur aanbrengen

Wil je met kleur meer sfeer in huis brengen? Besef dan dat niet elke kleur dezelfde toon zet, maar ook dat niet elke kleur er hetzelfde uitziet in elk interieur. Gebruik kleurtesters voordat je aan de slag gaat. Zo zie je hoe een kleur er echt uitziet op jouw muren. Bekijk de video.

Open kast in woonstijl Industrial Nomads | Inspiratiebox bij Meubelen Verberckmoes | Uit: Vraag het vtwonen, seizoen 1
Salon in woonstijl Japandi | Inspiratiebox bij Meubelen Verberckmoes | Uit: Vraag het vtwonen, seizoen 1

6. Eenheid in vloeren

Om meer eenheid in je vloeren te brengen, kun je er een in meerdere ruimtes laten doorlopen. Kies een multifunctioneel exemplaar dat voldoet aan alle voorwaarden voor de keuken, badkamer, slaapkamer én leefruimte. Bekijk de video.

7. Open kast stylen

In de styling van open kasten mag je echt jouw persoonlijkheid tonen. Kleed ze Instagramproof aan door bijvoorbeeld reissouvenirs, erfstukken of mooie foto’s te groeperen. Bekijk de video.

8. Japandi

Tot slot ontdekten we Anne-Catherine’s favoriete woontrend: Japandi. Met dit interieur kom je thuis in een oase van rust. Haal de stijl in huis door te kiezen voor een lichte basis en werk het geheel af met donkere accenten. Bekijk de video.

Wil je de afleveringen van Vraag het vtwonen graag herbekijken? Dat kan hier

nog meer: vraag het vtwonen