Vraag het vtwonen: Nieuwe woontrend? Japandi!

Elk jaar verschijnen er nieuwe woontrends, maar niet elke trend is even populair. Zo kun je je al eens de vraag stellen: Wat is nu écht de moeite om bij stil te staan? Geen paniek! In deze aflevering van Vraag het vtwonen tipt styliste Anne-Catherine dé woontrend die je onmogelijk mag missen in 2020-2021.

In samenwerking met Meubelen Verberckmoes

In samenwerking met Meubelen Verberckmoes

Japandi: een woonstijl waar je zen van wordt

Wie dacht dat het Hoge Noorden en het Oosten niet met elkaar te verzoenen waren, heeft het grondig mis. De Japandi-trend brengt het beste van beide werelden samen in een serene no nonsense interieurstijl waar je helemaal zen van wordt.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

“Met warme kleuren geef je de sobere stijl een luxueus randje”

Ingetogen intiem

Als er iets is wat Japanners en Scandinaviërs met elkaar gemeen hebben, is het wel hun voorliefde voor eenvoud. Beide culturen staan gekend om hun minimalisme, al vullen ze dat elk op hun eigen unieke manier in. Waar men in Japan op zoek gaat naar de schoonheid van de imperfectie – het intussen alom gekende wabi-sabi – staat in het Noorden de hygge centraal, het zoeken naar geluk in gezelligheid en comfort. Japandi brengt deze twee samen in een eigenwijze versie van cosy minimalisme waarbij een ultiem zen-gevoel primeert.

Kostbare eenvoud

Pure materialen zoals licht hout en beton overheersen en het typisch Japanse spel van lijnen wordt gecombineerd met ronde, organische vormen. Het geheel mag dan wel eenvoudig zijn, saai is het allerminst. Warme kleuren en rijke materialen – denk fluweel en leder – geven deze sobere stijl een luxueus randje. Donkere accenten doorbreken het lichte kleurenpalet en zorgen voor de nodige pit.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Is Japandi iets voor jou?

Nieuwsgierig geworden naar deze knappe fusie van Japan en het Hoge Noorden? Ontdek een prachtig voorbeeld van de Japandi-woonstijl in de gelijknamige inspiratiebox bij Meubelen Verberckmoes. Leuk accessoire gespot voor bij je thuis? In ons productoverzicht vind je de nodige info van bijna alle items uit deze stijlbox. Geef tot slot die meubels en woonaccessoires een mooi plaatsje bij je thuis met onze tips over indelen.

Lees verder onder de advertentie

Is Japandi toch niet jouw ding? Vind de woonstijl die wel bij je past. Of ben je benieuwd naar meer interieurtips van Anne-Catherine? Bekijk dan hier alle video’s.