Vraag het vtwonen: Hoe maak je een hedendaagse accentmuur met kleuren?

In samenwerking met Levis

beeld vtwonen Beeld

Accentmuren namen de voorbije jaren verschillende vormen aan, gaande van een contrasterende muurkleur tot een statement bol. Anno 2021 zorgt een ander geometrisch figuur voor het wow-effect: de boog. Bekijk de video met Anne-Catherine en ontdek alles wat je moet weten om de trend toe te passen bij jou thuis.

Lees verder onder de advertentie

Van accentmuur tot trendmuur

Met een accentmuur tover je een muur om tot eyecatcher door ‘m in een apart kleurtje te zetten. Al doet zo’n likje verf op een kale muur veel meer dan dat. Een accentmuur kan de lijm zijn die je nodig hebt om verschillende elementen in een interieur te verenigen, het brengt dynamiek en leven in huis, en – niet te vergeten – het is vaak een goedkoop alternatief voor muurdecoratie.

Het idee begon erg simpel: schilder een volledige muur in een contrasterende kleur. Al verschenen over tijd gewaagdere uitvoeringen op het toneel. Denk aan colour blocking waarbij je speelt met blokken of rechthoeken in verschillende kleuren, een grote bol in een opvallend kleurtje … of boogjes natuurlijk!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

De kracht van geometrie

In 2021 vieren aardetinten – met Brave Ground als de Levis Kleur van het Jaar – de bovenhand. Omdat neutrale kleuren probleemloos met elkaar samengaan, bieden ze ruimte voor speelse accenten met geometrische vormen. Ook die kunnen een steentje bijdragen aan de sfeer van een ruimte.

Lees verder onder de advertentie

Verzachtend effect
Bogen verzachten een modern interieur. Enkele decennia lang ruilden we ze in voor strakke lijnen, maar nu snakken we opnieuw naar ronde vormen.

Optisch reliëf
Mist jouw huis karakter? Met verf en een beetje optisch bedrog los je dat zo op. Breng bogen aan rond deurposten en gebruik horizontale strepen om structuren uit authentieke herenhuizen na te bootsen.

Roomdivider
Een boog of cirkel kan een ruimte opdelen in zones. Plaats ‘m strategisch aan het hoofdeinde van je bed of tegen een bureau. Et voilà! Je hebt er een knusse hoek bij.

Lees verder onder de advertentie

Creatieve eyecatcher
Natuurlijk is er niets mis met simpelweg een mooie muur. Voeg figuren samen tot een grafisch kunstwerk dat pit aan je ruimte geeft.

beeld vtwonen Beeld

Ga aan de slag

Met de losse pols een boog op de muur toveren is geen koud kunstje. Gelukkig maakte Levis een handige tutorial waarin zij stap voor stap uitleggen hoe je het klusje klaart met tools die jij ongetwijfeld in huis hebt.

Lees verder onder de advertentie

Finishing touches

Ziezo, trendmuur compleet! Trek het boogje door in meubels en decoratie. Zo vloeit de accentmuur mooi samen met de rest van je interieur. Doe hier alvast wat inspiratie op.

Benieuwd naar meer interieurtips van Anne-Catherine? Ontdek hier alle video’s.

Lees verder onder de advertentie