Vraag het vtwonen: Eenheid brengen in je vloeren? Het kan!

In samenwerking met COREtec®

Vloer CERATOUCH Branco () Beeld

Vroeger legden we in elke kamer een andere vloer op basis van z’n specifieke kwaliteiten. De ene was waterdicht, de andere voelde warm aan, enzovoorts. Vandaag kunnen we ons meer keuzevrijheid permitteren. Er komen steeds vaker vloeren op de markt die het beste van alle materialen combineren, zodat je niet langer functionaliteit boven eenheid hoeft te plaatsen en een kakofonie aan vloeren kunt vermijden. Anne-Catherine vertelt je er graag meer over.

Lees verder onder de advertentie

Zo kies je één vloer

Het is een ergernis bij velen, die lijn waar de ene vloer overgaat in de andere. En kom je ‘m één keer tegen in huis, dan liggen er hoogstwaarschijnlijk meer van die spelbrekers op de loer. Door te kiezen voor één multifunctioneel alternatief dat werkt in elke ruimte breng je meer eenheid in vloeren, en daarmee ook in je interieur. Om verzekerd te zijn van de juiste keuze, lijsten we op welke eigenschappen niet mogen ontbreken.

1. Geluiddempend

Met geluiddempende materialen heb je geen last van tikgeluiden. Heeft jouw woning een bovenverdieping, dan is dat geen overbodige luxe. Zo maak je de kids niet wakker als je ‘s avonds naar boven sluipt.

Lees verder onder de advertentie

2. Slijtvast

Wie laat er nooit eens iets vallen in de keuken? Inderdaad, niemand! Een slijtvaste vloer kan dus niet ontbreken. En heb je kinderen of huisdieren, dan komt dat echt overal van pas. Daarom raden we aan een vloer te kiezen die is uitgerust met sterke slijtlagen.

3. Vlekbestendig

Wanneer we spreken over huisdieren en kinderen loont ook een vlekbestendig oppervlak de moeite. In de keuken en eetkamer kiezen we daarom vaker voor tegels dan planken.

4. Waterdicht

In natte zones is het van belang dat je vloer honderd procent watervast is. Poreuze steen en onbehandelde houten vloeren zijn bijvoorbeeld gevoelig voor vocht.

Lees verder onder de advertentie

5. Warmte

Tot slot, in woon- en slaapkamers houden we van een aangename ondergrond voor onze blote voeten. De vloer voelt dus idealiter ook warm en zacht aan.

Vloer CERATOUCH Katla () Beeld
Vloer CERATOUCH Dome () Beeld
Lees verder onder de advertentie

Onze keuze

Een vloer die scoort op elk van deze voorwaarden, is de jongste telg uit de COREtec® familie: CERATOUCH, een meerlagige harde vloer met de look en feel van keramische tegel en het comfort van een zachte vloer. Hij is opgebouwd rond een kern uit gecompacteerd kalksteengruis en heeft een duurzame kurken ondergrond. Meerdere slijtlagen bezorgen hem een slijtvast karakter dat keramische tegel minstens evenaart, maar hij is ook warmer en een stuk minder breekbaar. Voor elke interieurstijl is wel een passend design te vinden tussen de tijdloze en trendy uitvoeringen, van donkere tot lichte steen en van terrazzo tot betonlook. Leuk extraatje is dat je ‘m makkelijk zelf kunt plaatsen dankzij een simpel kliksysteem.

Benieuwd naar meer interieurtips van Anne-Catherine? Bekijk hier alle video’s.