Vergrijsd blauw in huis volgens stylist Frans

beeld vtwonen Beeld

Een make-over vinden wij geen make-over zonder een nieuw kleurtje in huis. Onze stylisten Fietje, Marianne, Frans en Wendy laten zien dat durven met kleur verrassende resultaten op kan leveren. Kortom: met kleur is de toon snel gezet! We zetten een aantal vergrijsd blauwe make-overs van Frans voor je op een rij.

Lees verder onder de advertentie

Vergrijsd blauw!

Rust en eenheid in huis creëren kun je wel aan Frans overlaten! In zijn make-overs voert vergrijsd blauw regelmatig de boventoon: een fijne en simpele basis met toch een toefje kleur. Blauw behoort tot de koele tinten. Het staat voor rust en maakt je productief. De kleur leent zich goed om los te gaan met dessins, vormen en materialen. Frans: ‘Kies voor een basis kleur ton sur ton, dan kun je met vorm en materiaal spelen’. Met felle kleuraccenten geef je een vergrijsd blauwe basis een kleurinjectie en komt de kleur nog beter tot zijn recht.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Ton sur ton

Ken je de make-over van een oude boerderij in Wageningen nog? Blauwe muren, het gebruik van verschillende materialen, blauwtinten en dessins; een mooi voorbeeld van een ton sur ton resultaat. Belangrijk is om rustpunten voor jezelf te creëren. Frans koos hier voor rustige muren en een ‘druk’ vloerkleed. En dat versterkt elkaar! Het textielbehang waar Frans voor heeft gekozen, brengt zachtheid in het geheel. Zo zie je dat kleur, dessins, materialen en texturen prima met elkaar gecombineerd kunnen worden. Mits je begint bij een goede basis.

Clusteren maar

Een tip die Frans meegeeft, is: clusteren. Hou je van stevige kleuren zoals donkerblauw, donkergrijs of zelfs zwart? Cluster deze dan. Voor Frans werkt het heel goed een interieur één basiskleur te geven. Kies voor de muur, vloer en grote meubels vergrijsd blauwe tinten en accessoires in een felle contrasterende kleur als verrassend element. Verdeel kleur ook goed over de ruimte, zo overheersen de sterke kleuren minder snel. En het is een mooie manier om je interieur wat meer pit te geven!

Lees verder onder de advertentie

Schrijf je in!

Heb jij nog een laatste zetje nodig om je muren blauw, geel of roze te verven? Schrijf je in voor onze tweede vtwonen Back to school workshop ‘Durven met kleur’ door vtwonen-stylist Femke Pastijn. In 3 lessen ga je een kleurkaart maken en kleur toepassen in je interieur.

Dit zijn de kleuren volgens Fietje, Marianne en Wendy.