Dit kun je allemaal bewaren in glazen voorraadpotten

Opgeruimd staat netjes, en hoe! Glazen voorraadpotten zijn bijna niet meer weg te denken in ons interieur. Van gekleurde kruiden in de keuken tot sieraden in de badkamer: ze komen echt overal van pas. En dit kun je allemaal bewaren in glazen voorraadpotten.

Glazen voorraadpotten in de keuken

Kruiden

Een kast of lade vol rommelige kruidenpotjes? Kleine weckpotten of potjes met een draaideksel zijn perfect om kruiden in te bewaren. Hevel de kruiden uit de oude potjes over naar de nieuwe en vul ze eventueel aan met nieuwe kruiden. Omdat de rijk gekleurde potjes misschien wat op elkaar gaan lijken, is het slim om overal etiketten met de inhoud op te plakken. Dit kan natuurlijk ook met een raamstift.

Pasta, rijst en granen

In de keuken eigenlijk alles wel bewaard worden in voorraadpotten. Meel, suiker, koffiebonen en noten, alles blijft kraakvers. Je kunt precies zien wat er nog op voorraad is en wat op het boodschappenlijstje kan. En waar je onhandige, opengescheurde verpakkingen het liefst in de kast verstopt, mogen glazen voorraadpotten gezien worden. De gevulde potten geven een kleurrijke touch aan de keuken.

Potten zonder deksel? Zoek een leuke plek en vul ze met theezakjes en keukengerei of gebruik ze als pot voor verse kruidenplanten.

LEES OOK

Voorraadkast elke keer een bende? Zo voorkom je het

Leftovers

Van zelfgebakken koekjes en granola tot restjes vers bereide soep of pasta. Je kunt het allemaal bewaren in luchtdichte potten. Zolang je ze niet tot de nok toe vult, kunnen ze prima in de koelkast en vriezer. Een stuk duurzamer dan al die plastic bewaarbakjes. Een lunch to go? Neem je salade, soep en yoghurt mee in een weckpot. Handig als lunchbak en no way dat ze gaan lekken.

In de badkamer

Een aantal glazen voorraadpotten, weckpotten en lege jampotten komen altijd van pas. Zelfs in het badkamerkastje. Heel fijn voor wattenschijfjes en -staafjes, rondslingerende elastiekjes, sieraden, medicijnen en make-up. Een goedkope en toch stijlvolle manier om alles op een nette manier op te bergen. Nooit meer onhandige verpakkingen en doosjes dus!

Shop de stijl…

Lees ook

nog meer: keuken