Rauw en stoer: dit is de industriële woonstijl

Zou je jouw interieurstijl omschrijven als rauw, stoer en no-nonsense? Dan is een industrieel interieur jou op het lijf geschreven! Van beton en leer gaat je hart sneller kloppen, maar het hoeft allemaal niet te afgewerkt: puur en authentiek is de boodschap. Ontdek hier hoe je deze stijl toepast in jouw interieur. (promotie)

Stoere meubelen

Onbewerkte materialen stelen de show in een industrieel interieur en stralen een en al kracht uit. Geen fijne tierlantijntjes hier, maar ruige elementen en grote meubelstukken. Constructiedetails worden niet weggewerkt en accessoires zijn beperkt. Ga voor enkele blikvangers: een grote staande lamp met verweerd karakter of een grote zetel in camelkleur. De heilige materialendrievuldigheid voor elk industrieel interieur: leer, beton en staal. Stoer en krachtig!

Ruige kleuren

Donkere kleuren benadrukken de ruige kant van je interieur: zwart, donkergrijs, camel en vooral ook de kleuren van ruwe, onbewerkte materialen maken van een simpel interieur een industrieel droomparadijs. Bang dat het te onpersoonlijk wordt? Een vintage leren sofa, een oude lockerkast of een DIY salontafel met houten paletten (of oude deuren!) geven je interieur pit en karakter.

Inspiratie opdoen?

Wil je zelf graag de industriële stijl binnenbrengen in je interieur, maar weet je niet goed waar te beginnen? Bij Meubelen Verberckmoes kan je je laten inspireren door de inspiratiebox in industriële stijl in hun toonzaal. Hier zijn hun vijf toptips voor het creëren van een industrieel interieur:

  • Gebruik wat je al hebt. Toon de bouwmaterialen van je huis zoals ze al zijn: ruwe bakstenen muren, koperen buizen, een betonnen vloer… Simpel, maar efficiënt!
  • Trek de industriële lijn door in je hele woning en vergeet het plafond niet! Leg ook daar de ruwe materialen bloot of hang grote, industriële lampen op.
  • Hou het ruim en minimalistisch om een open en urban sfeer te creëren, maar voorzie ook genoeg geluiddempende materialen.
  • Industrieel betekent niet noodzakelijk een gebrek aan kleur. Om alles wat luchtiger te maken, ga je voor kleur en contrasterende materialen. Grote, kleurrijke schilderen verdienen wel degelijk hun plaats in een stoer interieur.
  • Omdat een industriële stijl soms wat koel kan overkomen, werk je het best met warm licht. Profiteer ervan om voor een statement lamp te kiezen!

De inspiratieboxen kan je ook zien in ons tv-programma ‘Een frisse start met vtwonen‘.

Shoppen in de industriële stijl

shopping industrieel verberckmoes

Alles verkrijgbaar bij Meubelen Verberckmoes.

Doe de test!

Toch niet helemaal overtuigd of de industriële stijl wel iets voor jou is? Doe hier de test en ontdek welke stijl jou op het lijf geschreven is!

Bron: in samenwerking met Meubelen Verberckmoes | Bron foto’s 1 & 2:  vtwonen maart 2013 – Fotografie James Stokes – Styling Marianne Luning

nog meer: De woonstijl die bij je past