De beige badkamer is back!

Beige mag dan een ietwat oubollig imago hebben, het is een kleur met veel pro’s: het past in veel interieur- en badkamerstijlen, het combineert prachtig met verschillende kleuren en materialen én het straalt één en al warmte uit. Kortom: beige is back, ook in de badkamer!

vtwonen 10-2020 | trendhuis fietje japandi badkamer verschillende tegels beige muur

Waarom een beige badkamer?

Zeg je beige, dan zeg je rust en warmte. Beige en taupe worden nog weleens door elkaar gehaald, maar taupe is wat donkerder en neigt meer naar bruin en grijs. Beige is een echte zandkleur, wat lichter dus. De kleur heeft een beetje een oubollig karakter en kan een klassieke uitstraling geven, maar inmiddels wordt beige door alle stylisten weer omarmd.

Als je beige combineert met de juiste materialen is het erg elegant en de kleur past bovendien in veel verschillende interieurstijlen. Daarnaast straalt de kleur zoals gezegd rust uit, wat erg prettig is als je languit in bad probeert te ontspannen na een drukke werkdag. Fijn!

Beige combineren

Een beige badkamer: met welke kleuren kun je die combineren? Denk aan accenten en badkameraccessoires in zwart, bruin, wit, antraciet en grijs. Al deze kleuren en tinten bij elkaar zorgen voor een mooi, natuurlijk kleurpalet dat eenheid uitstraalt. Wil je iets meer jeux? Beige combineert ook mooi met groen, oranje, lila, bruin of blauw – al is dat voor de badkamer misschien een beetje too much…

LEES OOK
Combineren kun je leren: deze kleuren passen goed bij elkaar

Welke materialen combineer je bij beige?

Wil je jouw beige badkamer een moderne, stoere twist geven? Combineer dan met bijvoorbeeld een was- of douchebak van beton cire of in betonlook. Dit geeft jouw beige balzaal een stoer randje. Ook hout combineert prachtig met beige, maar kijkt uit dat het geen zanderig geheel wordt. Ga bijvoorbeeld voor een houten badmeubel in een wat donkerdere contrastkleur. Wil je liever wat romantischer? Combineer beige dan met marmer voor een klassieke, luxe uitstraling.

Beige + grijs = greige

Houd je van de warmte en rust van beige, maar vind je het een iets te ouderwetse uitstraling geven? Misschien is de kleur greige dan iets voor jouw badkamer: een combinatie tussen beige en grijs. De kleur heeft iets meer pit dan beige, maar straalt desondanks rust uit. Erg mooi in combinatie met donkerbruin en gebroken wit.

Beige badkamer met zwarte kranen

Het natuurlijke, rustige beige combineert erg mooi met dé trend du moment: zwarte accessoires. Zwarte kranen, zwarte spiegelranden en een douche-zijwand met zwarte randen geven jouw beige mini-spa een modern en stoer, industrieel randje.

(Beige) badkamerinspiratie

Ben je op zoek naar wat (beige) badkamerinspiratie? Bekijk eens onderstaande artikelen.

Badkamer met beige tegels

Beige tegels geven je badkamer instant een warme uitstraling. Ga voor beige vloer- en muurtegels voor een rustig geheel of kies kleine mozaïekachtige wandtegels voor een speels effect. De combinatie van grote vloer- en muurtegels en mozaïektegels tegen de spiegelwand, geeft je badkamer rust en speelsheid ineen en is daarom erg populair.

Tegel-legpatronen

Kies je voor beige tegels op je muur of de grond? Dan zijn er verschillende patronen waaruit je kunt kiezen om de tegels te leggen:

  • Wil je niet alleen rust in de kleur van je tegels, maar ook in het patroon? Ga dan voor een volsteenverband. Hierbij worden de tegels recht boven en recht naast elkaar gelegd. Kies je ook nog eens voor grote tegels, dan geeft dit je badkamer een strakke uitstraling. Kleine badkamer? Dan is dit legpatroon zeker aan te raden om een ruimtelijke uitstraling te creëren. Kies voor een voegsel in dezelfde kleur voor een rustig en ruimtelijk geheel.
  • Wildverband of halfsteensverband zorgt voor een speelser effect. Bij halfsteensverband verspringen de rijen tegels steeds met een halve steen. Wildverband lijkt hier erg op, maar hierbij zijn de tegels niet allemaal even lang, waardoor er geen duidelijk patroon ontstaat. Dit geeft je badkamer nog wat extra speelsheid.
  • Visgraatpatroon is hot! Niet alleen in de woonkamer, ook in de badkamer. De tegels worden hierbij loodrecht op elkaar geplaatst, wat een klassiek-modern en vooral speels effect geeft. Het is aan te raden om niet je hele vloer en muren in dit patroon te leggen, maar kies bijvoorbeeld voor één wand. Erg mooi bijvoorbeeld om de wand achter je spiegel, boven de wasbak(ken) hiervoor uit te kiezen.

LEES OOK
Geschikt voor iedere badkamer: de inloopdouche

Tegels in andere bijzondere vormen en patronen

Wil je voor iets originelers? Kijk dan eens naar tegels in andere vormen. Ga voor mozaïektegels of voor hexagons (zeshoekige tegels). Hiermee maak je een honingraatpatroon dat erg mooi is als eyecatcher voor de wand achter je spiegel, in een nisje, scheidingswand of toiletachterwand.

Beige voegen

Ga je voor beige tegels, dan is de vraag: ga je ook voor beige tegelvoegsel? Als je rust en eenheid in je badkamer wilt creëren is het zeker een aanrader om voor voegsel in dezelfde kleur als je tegels te gaan. Maar beige voegsel kan misschien een wat viezige of muffige uitstraling geven. Deze kleur zie je daarom ook regelmatig in combinatie met wit voegsel; dit staat fris, mooi en rustig.

Beige badkamerverf

Wil jij je badkamer liever niet (helemaal) betegelen? Dan kun je (een deel van) je muren onbetegeld laten en met je verfkwast aan de slag gaan. Natuurlijk is er genoeg beige verf verkrijgbaar, maar let er wel op dat je speciale badkamerverf gebruikt. Badkamerverf legt een waterafstotende laag op je muur en plafond, waardoor schimmel minder kans krijgt zich te ontwikkelen. Zorg er daarnaast voor dat je na elke douche- of baddersessie de ruimte goed ventileert, zo blijft je muur mooi intact. 

Beige sanitair en badkamermeubels

Wil jij niet voor beige tegels maar voor beige badkamermeubels gaan? Dat kan natuurlijk ook. Online is genoeg moois te vinden. Wat dacht je van een beige waskom of een bad van beige natuursteen of marmer? Superchic! Zelfs moderne beige hangtoiletpotten zijn volop te vinden. Erg mooi is om beige sanitair te combineren met zwarte, grijze en/of witte tegels. Zo ontstaat er een mooi kleurpalet. Beige badkamermeubels zijn dan weer mooi in combinatie met wit sanitair.

bad zand vtwonen
Beige bad uit de vtwonen badkamercollectie

Beige in combinatie met verschillende woonstijlen

Natuurlijk wil je jouw badkamer in dezelfde woonstijl als je woon- en slaapkamer. Ga jij voor basis, vintage, klassiek of een andere woonstijl? In principe kun je beige toepassen in iedere stijl zolang je het goed combineert. Maar met name in een klassieke of luxe (hammam)badkamerstijl komt deze kleur mooi tot zijn recht door de klassieke en warme uitstraling van de kleur. Combineer je beige met de betonlook? Dan krijgt je badkamer een landelijke uitstraling. Combineer je beige tegels met zwarte, robuuste elementen, dan krijg je een industriële look.  

LEUK!

Doe hier de badkamerstijltest om te zien welke badkamerstijl het beste bij jou past!

Beige badkameraccessoires

Beige leent zich uitstekend om jouw badkamer een warme touch te geven. Dit kun je doen door slechts wat beige accessoires in je badkamer te verwerken. Denk aan een beige wc-borstel, tandenborstelhouders, een beige toiletrolhouder of wasmanden. Hieronder vind je wat beige inspo!

nog meer: badkamer