Oktober woonmaand: maak je huis herfst- en winterklaar

Vaarwel warme zomerdagen en hallo oktober woonmaand. De dagen worden korter, het weer wordt natter en de avonden langer. Hoog tijd dus om het buitenleven vaarwel te zeggen en langzaamaan weer lekker naar binnen te trekken. Maak je huis extra knus en doe nieuwe inspiratie op voor de herfst- en wintermaanden.

slaapkamer grijs
eetkamer retro

Waarom oktober woonmaand?

Oktober is de eerste maand na de zomer en dé maand dat we meer tijd in huis besteden. Dit gaat vaak gepaard met een nieuwe inrichting, want tja het interieur moet toch worden klaargestoomd voor de komende herfst- en wintermaanden. Tijdens deze maand word je overspoeld met interieurinspiratie: van woonmerken die hun nieuwste collecties lanceren en de nieuwste interieurtrends delen tot aan woonbeurzen waar je op en top inspiratie kunt opdoen. Zo vond in Nederland van 4 t/m 9 oktober de vt wonen&design beurs plaats, waar je binnen kon kijken in de inspiratiehuizen van de vtwonen-stylisten. Beurs gemist? Dan kun je hier alles over de inspiratiehuizen bekijken.

Knusse nachten

Terwijl de regendruppels op het slaapkamerraam tikken en de wind langs het huis raast, draai jij je nog even om onder een warm krakend dekbed. Dát zijn de ideale herfstnachten. Van een nieuw dekbedovertrek en een aantal zachte sierkussens op bed om op neer te ploffen: tover de slaapkamer om tot een warm en cozy herfstnest waar je volledig tot rust kunt komen. Onze harige vtwonen-expert Toby heeft al bijna zeven jaar ervaring in het bekijken, beoordelen en beslapen van interieurs en heeft het bed voor ons al ingewijd. Wist je dat ook de kleuren in de slaapkamer van invloed zijn op je stemming? Ontdek hier de beste kleuren voor in de slaapkamer.

LEES OOK
Zo pak je een keukenrenovatie aan

badkamer blauw

Spa aan huis

Ons lichaam krijgt het zwaar te verduren in de herfst- en winterperiode. Gun jezelf daarom wat me-time en trek je even terug in een van de fijnste plekken van het huis: de badkamer. Tover de badkamer om in een wellness aan huis. En dit hoeft niet veel te kosten. Met deze kleine aanpassingen geef je de badkamer een nieuwe look.

Maak je badkamer hotel-chic

Besparen tijdens de herfstmaanden

Nu we steeds meer tijd binnenshuis doorbrengen en de energiekosten flink stijgen is het wel zo fijn om de warmte in huis zo lang mogelijk binnen te houden. Met zachte plaids en gezellige kaarsen kom je al een heel eind, maar je kunt meer doen om de energiekosten zoveel mogelijk te beperken. Ontdek het hier.

Warm zonder verwarming met deze items

nog meer: woonkamer