4x woonidee: kleine aanpassingen die de badkamer een nieuwe look geven

Rotan kapstok Kidsdepot, tegels Jan Groen, lamp en spiegel Light & Living, badkamermeubel oud bureau Lennard, manden By Bazz.  Beeld

De oktober woonmaand is aangebroken. Ofwel: de perfecte maand om nieuwe inspiratie op te doen voor een nieuwe badkamer make-over. En dit hoeft niet duur te zijn. Je badkamer een nieuwe look geven kan ook met weinig budget en een paar kleine aanpassingen, zo bewijst interieurstylist Marcella met haar twee bohemian badkamers in 70’s stijl. ‘Vaak vinden mensen het heel spannend om kleur te gebruiken, maar het geeft zo veel sfeer.’ Vier woonideeën voor een budgetvriendelijke badkamer make-over.

1. Badkamer deels betegelen

In plaats van de hele badkamer, kun je ook een deel van de muren betegelen. Rondom de douche bijvoorbeeld, zoals Marcella deed met wandtegels van Jan Groen. Of juist achter de spiegel om een sfeervolle plek te creëren. Marcella en haar man vonden deze tegels op Marktplaats, fijn als je niet te veel geld wilt uitgeven.

Lees verder onder de advertentie

2. Douchekraan vervangen

We hebben ze een tijd links laten liggen, maar sinds vorig jaar zijn ze helemaal terug: witte kranen. We zien witte kranen in glanzende, maar vooral als matte varianten. Het past echt bij een basic of Scandinavische woonsmaak, maar het kan ook prima als tegenhanger in een designbadkamer of een badkamer in natuurlijke tinten. Matwitte kranen worden vaak gecombineerd met gestucte muren, zoals Marcella ook deed. Door alles wit en clean te houden, stap je binnen in een oase van rust.

In badkamer twee kozen Marcella en haar man juist voor een matzwarte douchekraan, gecombineerd met marmer en bruinachtige tinten op de muur, die de badkamer samen een hotel-chic uitstraling geven. Marcella: ‘Bijna geen muur blijft wit bij mij. Vaak vinden mensen het heel spannend om kleur te gebruiken, maar het geeft een kamer zo veel sfeer.’

Gietvloer Evolve, marmeren douchewand Jan Groen, spiegel Light & Living, kraan, waskom en douchewand herkomst onbekend, kapstok Woood, tas Zara, handdoeken Walra, tegels Marktplaats, behang Eijffinger, badmat HKliving, blik Ferm Living, dozen Ikea. Beeld
Lees verder onder de advertentie

“Bijna geen muur blijft wit bij mij”

3. Opbergers in één stijl

Om rondslingerende handdoeken, douchegel en ander spul netjes op te bergen zijn opbergmanden en -dozen ideaal. Je houdt het rustig door te kiezen voor opbergers in één stijl. Hang vooral ook een kapstok op, dat kost bijna geen ruimte en bovendien kun je hier voor het douchen je handdoek en kleding overheen gooien. Marcella koos in de ene badkamer voor rieten manden, voor een meer bohemian Ibiza-vibe, en in de andere badkamer plaatste ze een aantal strakke dozen van Ikea, voor een chiquere uitstraling.

LEES OOK
Binnenkijken in Marcella’s huis met een mix van bohemian en 70’s

Vloerkleed in de badkamer

Een vloerkleed in de badkamer voor een nieuwe look? Ja. Graag zelfs. Het geeft veel sfeer en wat is er fijner dan na het douchen op een warm vloerkleed te kunnen stappen? Kies wel voor een praktisch vloerkleed, bijvoorbeeld jute, dat niet snel vies wordt en makkelijk schoon te maken is. Maar ook een kleed dat licht van gewicht is, zodat je ‘m makkelijk kunt wegschuiven. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een zachte badmat. Onze harige vtwonen expert Toby is ook dol op vloerkleden in de badkamer.

beeld vtwonen Beeld

Bron: Beeld: vtwonen 3-2022 | productie Insidehomepage | styling Esther Loonstijn | fotografie Louis Lemaire

Lees verder onder de advertentie