Dit kunnen grote spiegels doen voor een ruimte in huis

beeld vtwonen Beeld

Spiegels zijn een aangename toevoeging in huis. Niet alleen vanwege hun directe nut om jezelf te kunnen bekijken; ze zorgen voor veel meer. Licht bijvoorbeeld, en ruimtelijkheid. Zeker als je voor een XXL exemplaar kiest, kun je een groot optisch bedrog creëren in huis. Lees hier wat grote spiegels doen voor de ruimte in huis.

Lees verder onder de advertentie

Fijne binnenkomer

Spiegels in een hal zijn niet alleen praktisch (even snel checken hoe je eruit ziet voordat je de deur uitgaat). Ze zijn ook een fijne binnenkomer. De hal is meestal geen balzaal en zo’n spiegel zorgt optisch voor meer ruimte. Dat komt door de weerkaatsing van het licht. Meestal is dat niet in grote mate aanwezig in de gang, maar met een XXL spiegel laat je de ruimte zeker lichter en ruimer worden.

Plaats de spiegel op de plek waar het meeste daglicht binnenkomt voor het optimale effect. Zorg voor nog meer optisch bedrog door voor een spiegelraam te kiezen, zoals deze wandspiegel

LEES OOK
Hier moet je op letten bij het ophangen van spiegels

Lees verder onder de advertentie

In de woonkamer

Als je in de woonkamer lage plafonds hebt, plaats een spiegel dan verticaal: staand op de grond (wel verankeren aan de muur!) of opgehangen. De ruimte lijkt er meteen hoger door. Deze grote spiegel met vintage look van Sissy-boy is perfect!

Laat de spiegel aan de voorzijde zoveel mogelijk vrij om ‘m zoveel mogelijk te laten reflecteren. Accessoires naast de spiegel plaatsen is wel een goed idee. Kies voor decoratie die ook aardig aan de maat is, maar niet hoger dan de spiegel. Denk aan een mooie schemerlamp of grote kamerplant. Plaats deze naast de spiegel en de plafonds lijken een stuk minder laag.

In een smalle woonkamer plaats je grote spiegels juist over horizontaal. Hang een spiegel in de breedte boven de bank om ervoor te zorgen dat de woonkamer breder lijkt dan hij eigenlijk is. Plaats de spiegel zodanig dat hij het daglicht zoveel mogelijk weerkaatst.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
De mooiste kleine spiegels voor op de kaptafel

In de eethoek

Zorg voor een nieuwe dimensie in de eethoek met een extra grote spiegel. Zeker als de eethoek niet al te groot is, kan een spiegel wonderen doen. Hang hem in het verlengde van de eettafel, zodat de afmetingen van de dis optisch worden verlengd. Net of je dineert in een chateau met zo’n eindeloos lange eettafel. Ook hier geldt: hang de spiegel verticaal als je de ruimte optisch hoger wilt maken en verticaal als je streeft naar optisch breder.

Als je kiest voor het verticaal ophangen van een spiegel in de eethoek, zorg dan dat deze niet breder uitvalt dan de eettafel. Anders haal je het effect van een verlengde eethoek onderuit.

Lees verder onder de advertentie

Voor het horizontaal ophangen van een spiegel geldt dat deze een stuk boven de eettafel moet komen voor het gewenste effect. Zo hoeven je tafelgasten zichzelf niet te zien eten.

In de badkamer

Spiegels zijn in de badkamer natuurlijk onmisbaar. Vaak vind je een enkele spiegel of een duo boven een wastafel met dubbele wasbak. Als de ruimte er is, kan een XXL spiegel in de badkamer werken als eyecatcher. Daarnaast is het ook heel functioneel: alles is goed zichtbaar in een grote spiegel. Zeker als je er eentje koopt met ingebouwd licht, zoals dit zwarte, ronde exemplaar met spiegelverwarming. Met spiegelverwarming heb je nooit meer last van een beslagen spiegel. Wat een luxe!

LEES OOK
Hoe jouw badkamer ook die hotelchic-look krijgt

Lees verder onder de advertentie

Grote spiegels shoppen…