Hier moet je op letten bij het ophangen van spiegels

beeld vtwonen Beeld

Spiegels zijn super functioneel en in vele gevallen een schitterende toevoeging aan de ruimte. Ze kunnen – vaak al in hun eentje – ruimtes optisch vergroten en de meest mooie taferelen weerspiegelen. Mits we ze op de juiste plek hangen natuurlijk. Lees onze tips voor het ophangen van spiegels.

Lees verder onder de advertentie

Functie

Voordat je een spiegel gaat ophangen, is het handig om te bedenken wat zijn functie wordt. Komt ie boven de kaptafel, in de badkamer, in de inloopkast of in de woonkamer? Een belangrijke factor om de plek, afmetingen en vorm te bepalen. Wil je jezelf van top tot teen kunnen bewonderen, dan moet de spiegel hoog zijn en de ruimte groot genoeg om een stap achteruit te kunnen doen. Een spiegel in de woonkamer fungeert als decoratie en is vrijer in vorm en formaat.

In verhouding

Zorg dat de spiegel mooi in verhouding met de ruimte is. Een hoge spiegel kan een muur optisch verlengen, maar een verkleinend effect hebben op andere items. Probeer de spiegel op verschillende plekken en kijk wat het met de ruimte doet. Al een specifieke plek voor de spiegel in gedachten? Meet dan hoeveel plek er aan de wand is en pas de vorm en het formaat hier op aan. Soms kan de switch van rechthoekig naar rond al een heleboel doen.

Geen optie om een spiegel aan de wand te hangen? Kies dan voor een spiegel met een standaard of zet ‘m op de grond en laat de spiegel tegen de muur leunen. Dit zorgt ook voor een lekker nonchalante touch.

LEES OOK
Zo creëer je daglicht in een donkere ruimte

Lees verder onder de advertentie

Weerspiegeling

Spiegels kunnen een heleboel reflecteren en dat heeft een verrassend effect op de ruimte. Lichtinval is hier een goed voorbeeld van. Door de spiegel slim te positioneren kan ie licht weerkaatsen en een donkere hoek in de ruimte ophelderen. Mooie geschilderde muren of items die extra in het oog mogen springen? Maak slim gebruik van reflectie en hang een spiegel er recht tegenover. Net als op de foto: hier verklapt de spiegel een deel van de woonkamer.

Spiegels ophangen op een plek waar veel gebeurt is niet handig, door de weerspiegeling wordt dit nog eens verdubbeld.

Shop spiegels…

Bron: beeld: vtwonen special tiny houses | Productie Living Inside | Fotografie Krista Keltanen

Lees verder onder de advertentie
Lees verder onder de advertentie