Hoe jouw badkamer ook die hotel chic look krijgt

beeld vtwonen Beeld

Die luxe badkamer is vaak een van de smaakmakers van een nachtje in een mooi hotel. Fijne producten, een ruimtelijk gevoel, alles binnen handbereik en super georganiseerd: dat wil je thuis ook. Zo krijg je die hotel chic look zelf voor elkaar.

Lees verder onder de advertentie

Hotel chic basis

Een hotel chic look in de badkamer begint bij de basis en daarvoor is echt geen grote verbouwing nodig. Een kraan is al vrij makkelijk te vervangen. Met nog een aantal aanpassingen kun je een heel andere sfeer neerzetten. Kies voor een luxe regendouche en vervang het wastafelmeubel. Deze zwarte doucheset oogt bijvoorbeeld net even iets luxer dan die standaard uitvoering. Ook met een andere spiegel en lamp maak je een groot verschil.

Luxe en hotel chic items hoeven niet per se duur te zijn, zolang je maar rekening houdt met de juiste looks.

LEES OOK
Budget van € 500? Zo geef je de badkamer er een make-over mee

Lees verder onder de advertentie

Om door een ringetje te halen

Handdoeken zijn in een hotel vaak strak opgevouwen of opgerold. Een mooie opbergplek mag dan uiteraard niet ontbreken. Bij een klein formaat badkamer kun je kiezen voor een rek, zoals dit handdoekenrek van goud die voor een instant chique touch gaat zorgen. Een mand is ook altijd goed, zolang de handdoeken maar een vaste plek hebben. Heb je de luxe van een grote badkamer? Scoor dan een mooie trolley om de handdoeken in op te bergen.

Gebruikte handdoeken hang je te drogen aan wandhaken. Zijn ze bestemd voor de wasmand? Zet deze dan niet pontificaal in de badkamer, maar het liefst op een andere handige plek om de badkamer netjes te houden. Of werk de mand weg in een badkamerkast.

LEES OOK
(Nieuwe) handdoeken wassen: zo blijven ze mooi én zacht

Lees verder onder de advertentie

Matchy matchy

Losse shampoo- of zeepflacons in allerlei kleuren hebben niet bepaald een hotel chic uitstraling. Zeeppompjes hebben dat wél. Scoor een mooie matchende set om dat hotelgevoel in de badkamer te vergroten. Niet alleen voor bij de wasbak, maar ook voor in de douche. Helemaal handig zijn dispensers die je aan de muur kunt bevestigen. Zo kun je ook afscheid nemen van het doucherek en creëer je een extra cleane look. Over clean gesproken: het scheelt ook in de schoonmaak!

Tandenborstels, blokken zeep of willekeurige drinkbekers geven een rommelige uitstraling. Geef daarom niet alleen zeep of shampoo een opbergplek: gebruik bijpassende schalen, bekers en potjes om alles in te organiseren.

Maak de hotel chic look in de badkamer af

Nu de items voor een hotel chic badkamer gescoord zijn, maak je de ruimte af met een paar laatste details. Met geurstokjes zorg je ervoor dat het er in ieder geval lekker ruikt. Scoor jouw favoriete geur of maak de geurstokjes zelf. Badjassen zorgen voor de extra ontspannen sfeer waar je zo naar zoekt.

Lees verder onder de advertentie

Een hotel badkamer is vaak overzichtelijk en georganiseerd, een overschot aan accessoires is een no go. Voor een plant in de badkamer is daarentegen altijd plek.

Bron: vtwonen 08-2020 | Styling Kim van Rossenberg | Fotografie Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie