Dit was seizoen 1 van ‘Een frisse start met vtwonen’

Het eerste seizoen van ‘Een frisse start met vtwonen‘ zit er alweer op. Acht weken lang kon je zien hoe Sieg, Ozanne en Guillemine met een prachtige make-over de deelnemers een frisse start gaven in hun nieuwe huis. Vandaag delen we de hoogtepunten van het afgelopen seizoen. En blijf zeker lezen tot het einde, want we hebben een leuke aankondiging!

De meest gedurfde make-overs

Dat Ozanne en Guillemine vrouwen met durf zijn, bleek al meteen na de eerste make-over. De zussen schuwen zich niet van felle kleuren. Zo kregen Tom en Ellen een blauwe woonkamer, Veerle en Dimitri een roze leefruimte en Liesa en Claus een groene eetkamer. Ook hun keuzes voor de meubels waren nooit saai. Herinner jij je nog de toffe hangstoel van Caroline en Patrick of de grote leren zetel van Jan en Jiska? Al die toffe make-overs bleken ook jullie gemotiveerd te hebben je eigen interieur een tikkeltje specialer te maken. Dit waren enkele van de meest populaire items uit onze shop die je kon spotten op tv:

Kruk van vtwonen, hanglamp van HKliving, wandlamp van Lucide, cactusvaas van Serax, tafellamp van Lucide, ornament insecten van HKliving, fotolijst van vtwonen, ornament neushoorn van HKliving, groen kussen van De Kussenfabriek, wit kussen van Lifestyle Tiana, bijzettafel van LaForma.

De creatiefste zelfmaakideeën

Wat is er nog leuker dan nieuwe meubels kopen? Ze zelf maken! In iedere aflevering toonden Ozanne en Guillemine een DIY-project dat je ook gemakkelijk voor je eigen thuis kan maken. Zo bouwden de zussen een kunstzinnig bureau op schragen voor Marta, een houten spelletjestrolley voor Ivo en Valerie en een hangende plantentuin voor Ben. Nog meer inspiratie nodig? In dit artikel vind je nog een heleboel andere DIY-projecten uit de make-overs. Welke DIY was jouw favoriet?

De beste verhuistips

Acht keer werd er verhuisd in ‘Een frisse start met vtwonen’. Sieg, Ozanne en Guillemine zijn ondertussen dus echte verhuis-professionals geworden. Hier zijn hun beste verhuistips:

  • Maak en checklist, zo vergeet je niks in het verhuisproces. Hier vind je onze verhuischecklist voor gegarandeerd verhuis-succes!
  • Heb je spullen die je niet meer gebruikt? Gooi ze weg in plaats van ze mee in te pakken. Dat lijkt een vervelende klus, maar je zal jezelf dankbaar zijn bij het uitpakken.
  • Heb je kinderen? Maak een koffertje met alle spullen die ze nodig zouden kunnen hebben tijdens de eerste paar dagen na de verhuis. Zo hoef je niet alles te gaan zoeken tussen die berg verhuisdozen.
  • Zorg dat je voor de verhuis je nieuwe huis al eens grondig hebt schoongemaakt. Dat brengt minder zorgen mee op de dag van de verhuis, maar geeft je vooraf ook een goed beeld van de ruimte die je hebt.
  • Een stressloze verhuis? Overweeg of je het helemaal zelf gaat doen of het uitbesteedt.

De meest enthousiaste reacties

Elke dinsdagavond stroomden er talrijke enthousiaste reacties over de nieuwe aflevering binnen op onze Facebookpagina en in onze inbox. Keer op keer kreeg het eindresultaat van de make-over en het werk van vtwonen stylistes Ozanne en Guillemine eindeloos veel lof. En zoveel fans van het programma met concrete verhuisplannen die ook een frisse start wilden, vroegen ons om een tweede seizoen. Werden jullie gebeden aanhoord? Lees snel verder!

Goed nieuws!

Tromgeroffel! De aandachtige kijkers hebben het op het einde van de laatste aflevering misschien al opgemerkt: de inschrijvingen voor seizoen 2 van ‘Een frisse start met vtwonen’ zijn gestart! Heb jij dus concrete verhuisplannen tussen april en november 2018 en mag jouw interieur onder handen genomen worden door het vtwonen team? Kijk dan hier en laat je gegevens achter in het inschrijvingsformulier!

Bedankt om elke week te kijken!

nog meer: TV