Verhuizen: zelf doen of uitbesteden?

beeld vtwonen Beeld

Bij verhuizen draait het vooral om keuzes maken. Een nieuw huis, wel of niet verbouwen, de inrichting en het verhuizen zelf. Ga je het zelf doen – met hulp van vrienden en familie – of roep je de hulp in van een professionele verhuizer? (promotie)

Lees verder onder de advertentie

Je budget

Het zal vast geen verrassing zijn, maar je budget is misschien wel de belangrijkste factor bij het kiezen van je verhuismethode. De kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf zijn afhankelijk van een aantal factoren: het transport, het aantal kilometers, hoeveel spullen je gaat verhuizen (meubels + dozen), het moment van de verhuizing (er geldt vaak een weekendtoeslag) en het aantal verhuizers die je komen helpen. Vraag bij verschillende verhuisbedrijven zoals Verhuizingen DAC offertes op om zeker te zijn van de beste prijs. Op een weekdag kan je bij hen bijvoorbeeld 2 professionele verhuizers, een lift en verhuiswagen voor 3 uur boeken aan €325, inclusief transportverzekering, 10 verhuisdozen en tape. Daarnaast kun je ook iemand inhuren om al het inpakwerk voor je te doen en meubels te demonteren. Gemiddeld kost dit €25 tot €35 per uur.

Het kan uiteindelijk voordeliger zijn om meer verhuizers in te huren, omdat de verhuizing dan sneller gaat. Denk ook aan extra kosten: in een grote stad zul je bijvoorbeeld ook een parkeervergunning aan moeten vragen voor de vrachtwagen en/of verhuislift.

Als je voor de verhuizing maar een heel klein budget voorzien hebt, is het handiger om zelf te verhuizen. Huur een busje, haal bananendozen bij de supermarkt en schakel familie en/of vrienden in.

Lees verder onder de advertentie

Wanneer ga je verhuizen?

Hoeveel tijd heb je nog tot de verhuizing? Is de overdracht sneller dan gedacht? Dan is het handig om vrienden en familie lief aan te kijken of ze kunnen helpen. Verhuisfirma’s hebben het vaak druk, dus moet je hier ver van tevoren al een afspraak maken. Heb jij nog een zee van tijd? Dan is het inschakelen van een verhuisbedrijf een goede optie. Je hebt dan ook de kans om een moment met een lager tarief te kiezen, zoals een doordeweekse dag. Bij Verhuizingen DAC kan je bijvoorbeeld op weekdagen verhuizen met de hulp van twee verhuizers, een verhuislift én een verhuiswagen voor een klein prijsje.

Wie doet wat

Tot slot is het slim om, voordat je een verhuismethode kiest, een lijstje te maken met de mogelijkheden binnen je netwerk. Heb je vrienden met een eigen bedrijf met vrachtwagen, een handige schoonvader of een moeder die een inpak-pro is? Daar heb je wat aan! Zij kunnen je perfect helpen. Wanneer je bang bent dat veel kennissen, hoe lief ze ook zijn, twee linkerhanden hebben en niet stressbestendig zijn, is het handiger om professionals in te schakelen. Dat zorgt voor een hoop minder verhuisstress!

Heb je een beslissing gemaakt? Dan kan je beginnen plannen! Print hier onze ultieme verhuischecklist.

Lees verder onder de advertentie

Bron: in samenwerking met Verhuizingen DAC