Dit is Belgisch: de unieke XL planken uit de make-over bij Sarah en Simon

Vinyl XL planken – Seychelles F100 (). Beeld

Ze zijn extra lang, extra breed en lijken wel hout, maar zijn dat niet. Dat zijn de XL vinylplanken van Floorify die de woonkamer van Sarah en Simon lieten stralen in ‘Een frisse start met vtwonen’. 100% Belgisch design en uniek in z’n soort. Daar wilden wij wel eens op inzoomen. (In samenwerking met Floorify)

Lees verder onder de advertentie

Wie?

Floorify is een jong Belgisch bedrijf met een missie: het duffe imago van laminaat en vinyl afstoffen en vloeren op een innovatieve manier weer trendy maken. Daarvoor zweren ze bij drie begrippen: mooier, makkelijker, steviger. Sinds drie jaar proberen ze met rigide vinyl planken het beste van twee werelden samen te voegen: de warme uitstraling van parket met absoluut gebruiksgemak op maat van gezinnen.

Vinyl XL planken – Seychelles F100 (). Beeld

Wat?

Met z’n vinyl XL planken met houtlook heeft Floorify een uniek product in handen. De planken zijn 2 meter bij 24 centimeter, en zijn daarmee de langste en breedste rigide vinyl planken op de markt.

Lees verder onder de advertentie

Waarom XL?

De regel luidt: des te breder de planken, des te ruimer oogt je woning. Bij smalle planken wordt je oog automatisch getrokken naar het legpatroon, en dat kan de ruimte een erg drukke uitstraling bezorgen. Doordat er bij XL planken een pak minder voegen aan te pas komen, komt je focus te liggen op de warme, natuurlijke houtstructuur. Dat was de reden waarom de stylisten in de tv-make-over bij Sarah en Simon kozen voor de Seychelles XL vinyl planken. Al is het geen geheim dat brede planken door stylisten tegenwoordig als een modernere, stijlvollere keuze worden beschouwd dan hun smalle broertjes.

Vinyl of hout?

Vinyl staat bekend om z’n plastic uitstraling, maar Floorify heeft er wat op gevonden om de natuurlijke look van hout zo sterk mogelijk te benaderen, zonder de onderhoudsvriendelijke voordelen van vinyl te verliezen. Ze garanderen unieke plankvariatie. Dat houdt in dat ze een maximaal aantal planken van een verschillend houtpatroon voorzien, zodat herhaling van de patronen amper tot niet opvalt. Verder bootsen hun planken de geborstelde oppervlaktestructuur na die hout typeert, zodat het aanvoelt alsof je de boomnerven met de hand kunt onderscheiden. Het geheel werd afgewerkt met een matte glansgraad die doet denken aan parket.

Vinyl XL planken – Sabayon F101 (). Beeld
Lees verder onder de advertentie
Vinyl XL planken – Teddy Bear F102 (). Beeld

Praktische info

De XL planken zijn verkrijgbaar in drie tijdloze uitvoeringen: Seychelles, Sabayon en Teddy Bear.

Meer info: floorify.com

Lees verder onder de advertentie

Bron: in samenwerking met Floorify | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 3, aflevering 2