Loungetuin

Ontspannen in de tuin en genieten van een zonnige dag of zwoele avond; dat kan heel goed in een loungetuin. De relaxte sfeer creëer je heel gemakkelijk met een goede loungeset, wat gezellige kussens en decoratie.

Loungetuin inrichten

Het belangrijkste in een loungetuin is natuurlijk een goede loungeset. Kleed de set aan met gekleurde kussens en plaats nog een paar schommel- of ligstoelen in de tuin. Met wat leuke potten en vazen maak je het af.

Beplanting

Om optimaal te kunnen genieten is groen in de tuin belangrijk. Kies voor een aantal mooie soorten in plaats van heel veel verschillende planten. Dit zorgt voor rust; heel belangrijk in een loungetuin. Geschikte planten zijn bijvoorbeeld bamboe en siergras. Ze vergen niet veel onderhoud en zijn bijna altijd wintergroen, waardoor de tuin ook mooi is in de winter. Sierrabarber (Rheum palmatum) en rodgersia brengen, door hun grote bladeren, veel rust in de loungetuin.

Buitenkamer

Door de sfeer van binnen door te trekken naar buiten, maak je van je achtertuin een buitenkamer. Dat kan bijvoorbeeld met de Romano serie, die door hun langwerpige formaat lijken op parket of laminaat. Een nieuwe en gemakkelijke manier van bestraten is met keramische tegels. Door de onderlaag met betonnen stenen, waar de dunne keramische tegel op geplakt wordt, zijn dure en gecompliceerde constructies overbodig en kun je het gemakkelijk zelf aanleggen. Bekijk voor een uitgebreide uitleg het instructiefilmpje van Excluton.

Romano's Frizzantem1nykgqqjwsh

Producten in de loungetuin: lamp van Leitmotiv, grijs vilten tas: Present Time; witte schommelstoel, schapenvacht, zwart-witte kussens, zwart-wit kleed: Ikea; grof gebreide poef: Pols Potten; glazen vazen in diverse maten, gebreide kussens: HKliving; gebloemde kussens van vtwonen: Loods 5.

Bron: deze video is tot stand gekomen in samenwerking met: Excluton (sierbestrating), De Tuinen van Appeltern (locatie), Groencentrum De Vlieren (extra beplanting), Intratuin (extra beplanting), Inès Beeftink (tuinstyling)

nog meer: tuinieren