Wolfsmelk (Fireglow)

Wat voor bloemen heeft wolfsmelk Euphorbia griffithii ‘Fireglow’?

De wolfsmelk Euphorbia griffithii ‘Fireglow’ is het meest voorkomende ras van deze soort wolfsmelk. Hij heeft de meest intense oranjerode kleur.

Waar komt wolfsmelk vandaan?

Euphorbia griffithii komt uit Bhutan in Azië. Deze soort heeft prachtige schermen bloemen met oranjerode schutbladeren. Naast de bloemen is ook het blad erg mooi. Het is groen met een rode nerf en kleurt geel met rood in de herfst. Deze wolfsmelk vormt lange uitlopers. Deze vormen rechtop groeiende scheuten van bijna een meter hoog. Opvallend aan deze soort is zijn wandelgedrag. De planten lopen als het ware de tuin door, daartoe in staat gesteld door de lange uitlopers.

Is wolfsmelk giftig?

Het geslacht Euphorbia is een van de grootste plantengeslachten op aarde met meer dan 2000 soorten. De soorten kunnen er zeer verschillend uitzien, van kruid tot boom en van vetplant tot kerstster. Een ding hebben ze gemeen: alle planten bevatten wit melksap. Dit is giftig en kan huidirritatie veroorzaken. Aan deze eigenschap dankt het zowel de Nederlandse naam, als de Latijnse naam Euphorbia, genoemd naar een Noord-Afrikaanse geneesheer die dit sap rond het jaar nul gebruikte voor medicinale drankjes. Een Euphorbia-soort valt op in de tuin vanwege de felgekleurde schutbladeren, zoals bij de kerstster.

Waar plant ik de wolfsmelk?

Euphorbia heeft een warme en vooral zonnige plaats in de tuin nodig. Veel lage soorten, die in rots- en tegeltuinen gebruikt kunnen worden, houden van een zeer doorlatende, tamelijk droge, kalkrijke grond. Deze wolfsmelk wenst een voedselrijke grond die voldoende vochtig is. Een zonnige standplaats is noodzakelijk. Je hebt geen onderhoud aan deze plant.

j3u57sn8wbx7_w2400.jpg

Kenmerken: