Rotstuin

beeld vtwonen Beeld

In een rotstuin horen natuurlijk rotsen, stenen, keien en grind. Zo krijg je het gevoel dat je je in een bergachtig gebied bevindt. Maar ook de planten zijn heel belangrijk.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Rotstuin aanleggen

Gebruik grote keien om de grond te keren en zo etagevorming te maken. Platte discus keien kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als bodem van een waterloop. Ook leuk is een bruggetje van graniet.

Lees verder onder de advertentie

Bestrating

Leg tussen de rotsen door een looppad van mooi fijn grind, bijvoorbeeld de Canadian Slate of de Carraro Rond. Je kunt ook een wat grovere soort kiezen zoals de Tumbled Levanto die zowel in grijs als zwart te koop is. Een wat grovere steen is de Beach Pebbles, mooi als bodem van een waterloop.

Planten

Naast rotsen is ook beplanting in de rotstuin erg bepalend. Kies bijvoorbeeld voor de esdoorn, een mooie overhangende compacte struik. Coniferen vind je ook veel in rotstuinen. Voor een Oosters accent kun je werken met bamboe (Phyllostachys), Azalea en rododendron. Ook combineren heideplanten erg goed met rotsen. We zien heide weer steeds vaker in tuinen en het is dan ook volop te verkrijgen.

Lees verder onder de advertentie

Deze video is tot stand gekomen in samenwerking met: Excluton (sierbestrating), De Tuinen van Appeltern (locatie), Groencentrum De Vlieren (extra beplanting), Intratuin (extra beplanting), Inès Beeftink (tuinstyling)