Rodgersia (Rodgersia aesculifolia)

De Rodgersia aesculifolia komt uit Midden-China. Het is een schitterende borderplant, die als bladplant is aan te merken.

Hoe hoog wordt de Rodgersia aesculifolia?

Bij ons staat hij erg mooi in de wilde tuin en voor een heestergroep, maar ook als solitair doet hij het goed. Afhankelijk van de leeftijd en standplaats wordt deze Rodgersia ongeveer een meter hoog.

Wat zijn eigenschappen van de Rodgersia aesculifolia?

De paardenkastanjeachtige bladeren (aesculifolia) hebben een grote sierwaarde. Zowel de lange bladsteel als de nerven zijn bruinachtig behaard. Het blad loopt iets bronskleurig uit. De slanke bloeiwijze bestaat uit talloze roomkleurige bloemetjes die in juni-juli bloeien.

Waar komt de Rodgersia aesculifolia oorspronkelijk vandaan?

Er zijn diverse soorten Rodgersia. Het zijn prachtige bladplanten die in de zomer ook nog mooi bloeien (de bloempluimen steken dan royaal boven de fraaie bladeren uit). Rodgersia dankt haar naam aan de Engelse admiraal John Rodgers die een expeditie naar Oost-Azië leidde waarbij deze bosplanten werden ontdekt.

Hoe groeit de Rodgersia aesculifolia?

De planten groeien in het begin heel langzaam. Echter, als je ze met rust laat, gaan ze heel lang mee en kunnen ze de border verder vullen als ze zich langzaam uitbreiden.

Algemeen onderhoud Rodgersia aesculifolia

Het is goed Rodgersia zo veel mogelijk zijn natuurlijke omgeving te gunnen. Vrij vochtige grond, die bij voorkeur humusrijk moet zijn en ruim voldoende voedsel moet bevatten. De mooiste exemplaren komen voor op beschutte lichtbeschaduwde plaatsen. Laat de plant na het planten zoveel mogelijk met rust. Zorg ervoor dat je de wortelstokken niet beschadigt. Het is verstandig de plant in de herfst wat blad of bladaarde te geven, zoals hij ook op natuurlijke wijze in het bos gehad zou hebben. Kijk uit dat de grond niet uitdroogt. Geef de Rodgersia aesculifolia daarom voldoende water.

Rodgersia aesculifolia in een loungetuin

De Rodgersia aesculifolia is ook prachtig een mooie loungetuin.

lrv55fp8pda2_w2400.jpg

Kenmerken: