Perzikbladklokje (Campanula persicifolia)

Is het Perzikbladklokje geschikt voor in de border?

Het Perzikbladklokje, Campanula persicifolia, wordt ongeveer een meter en heeft blauwe, klokvormige bloemen die in juni-juli bloeien. Deze soort staat bijzonder leuk in de border. De plant zaait zich heel gemakkelijk uit en komt op de meest onverwachte plekken op. Campanula persicifolia is een vaste plant en groeit steil omhoog.

Wordt het Perzikbladklokje gebruikt in rotstuinen?

Een plantje uit de bergen in de tuin! Dit plantje groeit in Europese berggebieden en is dan ook heel leuk om in rotstuinen te zetten. Zelf een rotstuin creëren? Kijk dan in het artikel rotstuin aanleggen voor een aantal handige tips. Klokjes zijn heel geschikt voor hanging baskets en om de bodem mee te bedekken. Wellicht is het artikel hanging baskets verzorgen interessant als je de Campanula persicifolia in een hanging basket wilt planten. Zoals de naam doet vermoeden lijken de bloemen op klokjes, maar er zijn ook soorten die bijvoorbeeld stervormige bloemen hebben. De lengte van Campanula loopt zeer uiteen. Er zijn soorten van amper tien centimeter hoog en planten van bijna twee meter.

Wat voor grond is geschikt voor de Campanula persicifolia?

Het overgrote deel van de soorten is heel tevreden met gewone tuingrond en een lekker zonnige standplaats.

Wat zijn de mogelijke ziektes bij Campanula?

Ziek zijn ze zelden. Zij hebben wel regelmatig last van slakken. Om de drie tot vier jaar kun je de planten opnemen en scheuren, zodat ze (veel) langer meegaan. Doe dit in het voorjaar. Campanula persicifolia moet vanwege zijn lengte gesteund worden.

ehi5mbj8t7oq_w2400.jpg

Kenmerken: