Klokjesbloem (Campanula garganica)

Waar groeit de klokjesbloem?

De klokjesbloem Campanula garganica komt uit Zuidoost-Italië en West-Griekenland. Deze soort behoort tot de kleinere en staat mooi in elke rotstuin, maar ook bijvoorbeeld in of over een muurtje groeiend. De plant vormt zoden waarboven in de zomer de violetblauwe klokjes uitsteken. Een plantje uit de bergen in de tuin. Dit plantje groeit in Europese berggebieden en is dan ook heel leuk om in rotstuinen te zetten.

Klokjesbloem voor in hanging baskets

Klokjes zijn heel geschikt voor hanging baskets en om de bodem mee te bedekken. Zoals de naam doet vermoeden lijken de bloemen op klokjes, maar er zijn ook soorten die bijvoorbeeld stervormige bloemen hebben. De lengte van Campanula loopt zeer uiteen. Er zijn soorten van amper tien centimeter hoog en planten van bijna twee meter.

Hoe kan ik Campanula garganica verzorgen?

Het overgrote deel van de soorten is heel tevreden met gewone tuingrond en een lekker zonnige standplaats. Ziek zijn ze zelden. Zij hebben wel regelmatig last van slakken, waartegen korrels en slakkenvallen kunnen helpen. Om de drie tot vier jaar kunt u de planten opnemen en scheuren, zodat ze (veel) langer meegaan. Doe dit in het voorjaar. Te veel vocht in de winter kan schadelijk zijn voor de Campanula garganica. Deze planten kunnen gescheurd worden om te vermenigvuldigen.

71w5luh8watq_w2400.jpg

Kenmerken: