Callicarpa (Profusion)

De besjes van de Callicarpa bodinieri ‘Profusion’

De besjes van de Callicarpa bodinieri ‘Profusion’ zijn vrij groot en hebben een lichtpaarse kleur. Het bijzondere aan deze vaste plant zijn de felpaarse besjes die van september tot december schitteren in een verder vaak sombere tuin. De Callicarpa bodinieri is verder ook echt een najaarsplant met mooi verkleurende bladeren, die tot laat in de herfst aanblijven. Als het blad gevallen is vallen de paarse besjes pas echt op, die mooi afsteken tegen een groenblijvende achtergrond. Vogels hebben helaas geen interesse in de bessen.

Hoe hoog wordt de Callicarpa bodinieri?

In de rest van het jaar is de Callicarpa bodinieri eigenlijk een wat onopvallende plant, met kleine roze bloemetjes van juni tot augustus. Deze open struik vertakt weinig en kan tot 2 meter hoog worden.

Callicarpa bodinieri voor winterboeketten en decoratie

Callicarpa bodinieri is een van de fraaiste late besdragers. De bessen staan in ronde trossen op de winterkale takken en twijgen. De takken met de paarse glanzende bessen lenen zich goed voor allerhande winterboeketten en voor groendecoraties.

Hoe moet ik de Callicarpa bodinieri verzorgen?

Callicarpa bodinieri heeft behoefte aan een zonnige of eventueel licht beschaduwde plaats in de tuin. Verder stelt hij weinig eisen aan zijn omgeving. Hij doet het op iedere humusrijke grond goed en de Callicarpa bodinieri snoeien hoeft eigenlijk alleen als je de vorm wilt beïnvloeden. Dat kun je dan het best in het voorjaar doen.

Lees ook eens het interessante artikel over planten water geven.

Wordt je graag op de hoogte gehouden van het aller nieuwste tuinnieuws? Regelmatig worden er leuke artikelen geplaatst op het tuinblog, boordevol inspiratie voor je tuin.

6nx5a318j6h9_w2400.jpg

Kenmerken: