Bamboe (Rufa)

Fargesia ‘Rufa’ is een nieuwe Chinese kweekvorm, waarvan de jonge scheuten enigszins rood gekleurd zijn. Fargesia is een van de bekendste en sterkste, niet woekerende bamboes. Deze bamboe verdraagt 25° C vorst! 

Kan bamboe bloeien?

Fargesia heeft een eigenaardigheid: eens in de 40 tot 100 jaar komen bamboes wereldwijd tot bloei. Het vervelende is dat de planten na de bloei meestal afsterven. Als de bloeiperiode eenmaal voorbij is, kan de bamboesoort die gebloeid heeft, met een gerust hard weer aangeplant worden. Meer over bamboe planten lees je op onze site. Overigens loop je met elke bamboe het risico dat hij gaat bloeien wanneer hij net lekker groot is geworden. Ook voor kleine tuinen zijn Fargesia’s zeer geschikt. Ze groeien hoog op en kunnen o.a. uitstekend als fraaie, groenblijvende haag worden toegepast.

Waar kan ik FargesiaRufaplanten?

Fargesia is een makkelijke plant die geen uitgesproken voorkeur heeft voor een bepaalde grondsoort, maar wel houdt van een vochtige ondergrond. Vaak wordt deze bamboe op een zonnige plaats geplant, maar hij verdraagt vooral schaduw goed.

Moet ik Fargesia ‘Rufa’ snoeien?

Bamboes ontwikkelen veel nieuwe groeischeuten vanuit de wortels en kunnen daardoor vrij breed worden. Het fijne van deze bamboesoort Fargesia ‘Rufa’ is, dat ze geen uitlopers maakt en dus niet door de hele tuin woekert. Bamboes vormen nieuwe groeischeuten vanuit de wortels. Als een deel van een stengel wordt afgeknipt, zijn er op het overblijvende deel geen knoppen die kunnen uitlopen, maar wel worden eventueel aanwezige zijstengels tot extra groei gestimuleerd. Dit ziet er niet mooi uit en wordt over het algemeen afgeraden. Meer over bamboe snoeien lees je op onze site.

Is Fargesia ‘Rufa’ wintergroen?

Als deze bamboe Fargesia ‘Rufa’ onderhevig is aan een stevige vorstperiode, kan hij zijn blad laten vallen (in zachte winters blijft de plant groen). Een beschutte standplaats zorgt ervoor dat het wintergroene blad mooi blijft

i3o5u4q8lru7_w2400.jpg

Kenmerken: