Deze items mogen niet ontbreken op je nachtkastje

beeld vtwonen Beeld

Je nachtkastje is het laatste wat je ziet voordat alle lichten uitgaan wanneer je gaat slapen. Net daarom is het belangrijk dat je nachtkastje er leuk uitziet én van leuke accessoires is voorzien. Maar welke items mogen niet ontbreken? Wij zetten ze voor je op een rij.

Lees verder onder de advertentie


Persoonlijkheid

Het nachtkastje verklapt veel over iemands persoonlijkheid. Wat voor boeken liggen er? Ligt het bezaaid met sieraden, elastiekjes, zakdoeken en lege pakken hoestsnoepjes of is het juist helemaal Marie Kondo-verantwoord en staat er hoogstens een stijlvol nachtlampje?

Een goede nachtrust is belangrijk en het nachtkastje kan daarbij helpen. Bepaal daarom welke items een plek naast het bed verdienen. Een leeslampje is toch wel de basis. Kijk vanuit daar verder: vind je het fijn om een karaf water naast het bed te hebben? Een mooi doosje waarin je sieraden en andere losse rommeltjes zonder duidelijke bestemming in kwijt kan? Is er ruimte over voor een vaas of een leuk souvenir? Je kan er alles op kwijt, maar dat is vaak ook het probleem. Voor je het weet is het nachtkastje een verzamelplek geworden en sta je op en ga je naar bed met chaos. En dat terwijl een mooi aangekleed nachtkastje zo chic en hotelwaardig staat. Dat verdient dus best wat meer aandacht.

Lees verder onder de advertentie

We hebben alvast een begin gemaakt met items die niet alleen praktisch zijn, maar je nachtkastje ook omtoveren tot het pronkstuk van de slaapkamer.

beeld vtwonen Beeld


Lees verder onder de advertentie

1. Het leeslampje

Aan de slaapkamer besteedden we tot voor kort nog niet zo heel erg veel aandacht. Zonde, want je brengt er heel wat uren door. Het leeslampje knip je uit net voordat je de ogen sluit. Deze lampjes zijn niet alleen praktisch, maar geven het nachtkastje ook een instant upgrade.

beeld vtwonen Beeld


Lees verder onder de advertentie

2. Een karaf

We worden allemaal wel eens wakker met een droge mond. Dan heb je natuurlijk helemaal geen zin om je warme bed te verlaten om een glas water te pakken in de keuken. Oplossing: een karaf met een glas naast het bed. Niet alleen handig: het ziet er ook nog eens chic uit.

beeld vtwonen Beeld


Lees verder onder de advertentie

3. Een fotolijst

Bovenop het stapeltje boeken dat je leest voor het slapen gaan (of in ieder geval zou willen lezen), is vast nog ruimte voor een mooie fotokader. Daar kan je een mooie print of dierbare foto in kwijt. Zo maak je het nachtkastje nóg persoonlijker dan het al was.

Bron: 1. vtwonen 06-2017 | Fotografie Louis Lemaire | Styling Myla Griese | 2. It’s about Romi | 3. Serax | 4. Zusss.