Klaar voor de zomer met rotan en bamboe hanglampen

Met de zomer in aantocht, is het tijd om je huis langzaam maar zeker klaar voor de zomer te maken. Frisse pasteltinten, vrolijke decoratie en zomerse materialen als rotan en bamboe zijn perfect om je huis dat fijne strandgevoel te geven. Omdat de zomer helaas af en toe ook donkere dagen telt, is goede verlichting ook in deze tijd van het jaar belangrijk. Wel in een zomers sfeertje natuurlijk. Wat past nu beter dan rotan en bamboe hanglampen?

Klaar voor de zomer met rotan en bamboe hanglampen

Rotan hanglamp voor een zomerse sfeer

Juist in de zomer is het fijn om je interieur een frisse make-over te geven. Doe het eens helemaal anders, en pas je verlichting aan aan het zonnige seizoen. Met tropische materialen als rotan en bamboe zorg je voor een zomers tintje in huis. Natuurlijk zijn er tal van leuke kleine rotan accessoires, maar waarom zou je niet kiezen voor een groter gebaar? Een opvallende rotan of bamboe lampenkap boven de tafel, in de hoek van de kamer naast de bank of boven je bed doet je wegdromen naar het strand, mooi weer en zonnige dagen. Perfect dus om het zomergevoel in huis te halen. Handig? Vind hier een stappenplan voor het maken van een bamboelamp.

Klaar voor de zomer met rotan en bamboe hanglampen

Gebruik je binnenverlichting ook buiten

Niet alleen binnen, maar ook buiten mag goede verlichting niet ontbreken. Wanneer het op een warme zomeravond begint te schemeren is gezellige sfeerverlichting in de tuin natuurlijk onmisbaar. Ook hiervoor lenen rotan of bamboe lampen zich perfect. Deze tropische materialen combineren namelijk perfect met de natuurlijke elementen in je tuin als planten en bloemen. Daarnaast laten deze speciale lampenkappen maar beperkt licht door, wat zorgt voor een knusse en gezellige sfeer. Precies wat je nodig hebt op een fijne zomeravond.

Klaar voor de zomer met rotan en bamboe hanglampen

Lampenkappen combineren

Naast natuurlijke materialen zijn rotan en bamboe goed te combineren met veel meer materialen en kleuren. Deze lampenkappen in combinatie met witte muren en lichtblauwe accessoires zorgen voor een typisch strandgevoel, zoals je ook terugziet in mooie strandtenten aan de kust. Terwijl rotan of bamboe in combinatie met verschillende groentinten juist zorgt voor de stoere Urban Jungle-sfeer in huis. Zo is er voor ieder wat wils. Welke combinatie is jouw favoriet?

nog meer: shopping