Trend: Urban Jungle in huis

beeld vtwonen Beeld

De populairste huisgenoten van dit moment zijn planten. Vooral vetplanten zijn populair op de vensterbank, tafel of kast. Ze zijn niet alleen leuk, je hoeft ze ook nauwelijks water te geven en je hebt zelden last van uitvallende bladeren. Bovendien kun je ze écht overal in huis zetten. Daarom vind je hier 5 leuke manieren om je (vet)plant een plek te geven.

Lees verder onder de advertentie

Trolley of sidetable met veel planten

Hoe meer planten, hoe beter. Heb je al een groot aantal groene vrienden verzameld? Zet dan alle planten bij elkaar op een bijzettafel of trolley. Hierdoor wordt het effect groter en kun je de planten gemakkelijker water geven.

beeld vtwonen Beeld

Macramé plantenhangers

Je ziet ze overal teruggekomen: de macramé plantenhangers. Van de tuin tot de woonkamer en van de slaapkamer tot het balkon. Je kunt zelf creatief aan de slag om een macramé plantenhanger te maken, maar uiteraard kun je er ook één kant-en-klaar kopen. Wil je de plantenhanger nóg meer laten opvallen? Hang dan een groepje bungelende planten bij elkaar.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Urban Jungle plantenzakken

Je ziet ze veel: papieren zakken en tassen, ideaal om kleine accessoires in op te bergen. Maar je kunt ze ook perfect gebruiken als plantenzak. Houd de plant wel in de pot, zodat de zak niet al te nat wordt bij het water geven. Toch water gemorst? Het is geen ramp, want de meeste papieren plantenzakken zijn voorzien van een beschermlaag.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Mand met plant

Een grote plant kan een echte eyecatcher zijn in de woonkamer. Hij brengt veel sfeer, vult met zijn organische vormen de ruimte mooi aan en zorgt voor lekker veel zuurstof. Wil je weleens wat anders dan een simpele bloempot? Kies dan eens voor een grote mand. Bekijk hier alle opbergers!

beeld vtwonen Beeld

Vakkenkast met planten

De vakkenkasten en wandkubussen zijn al heel lang een trend, maar mogen voorlopig aan de muur blijven, want je kunt er ook uitstekend je planten in kwijt. Combineer de planten met wat woonaccessoires en je muur leeft nóg meer. Op zoek naar een kast voor aan de wand waarin je de planten en accessoires kunt opbergen? Je vindt hier alle wandplanken die perfect passen binnen de Urban Jungle-trend.

Lees verder onder de advertentie

Een Urban Jungle bij jou thuis

beeld vtwonen Beeld

Neth wandrek van LaForma, bloempot van Bloomingville, Plant Guy plantenhanger van RESCUED, Marie-mand van Serax, wandkastjes van Kidsdepot, mand van Bloomingville, zak van Serax, jute mand van LaForma, Marie trolley van Serax, Bakery trolley van New Routz.

Bron: 1. Urban Outfitters – 2. Binti Home Blog – 3. Olsson & Jensen – 4. Bengtgarden – 5. Heimatbaum

Lees verder onder de advertentie