Zo combineer je de kleur geel in huis

beeld vtwonen Beeld

Een gele zetel, gele accessoires én een geel plafond. De vrolijke en optimistische kleur is niet te missen in de woonkamer van Raymond en Esther uit Rotterdam. Vind je geel ook mooi, maar lastig om te combineren in je interieur? Lees hier onze tips voor geel in huis. 

Lees verder onder de advertentie

Hoog plafond

Het Rotterdamse herenhuis van Raymond en Esther heeft enorm hoge plafonds. Stylist Marianne maakte juist gebruik van die hoogte. Om de ornamenten en rozetten meer te laten opvallen, koos ze voor de kleur Cornflower Field, een warme geeltint van Flexa. De kleur zorgt voor een geborgen gevoel waarbij het plafond iets lager lijkt en de sfeer daarmee knusser wordt.

De ruime zetel heeft dezelfde geeltint als het plafond. Het is gedurfd, zo’n bank in een gele kleur. Maar met de juiste styling en accessoires is ie net zo tijdloos als een neutrale zetel. Onze tip, zorg dat de rest van het interieur – denk aan de wanden en accessoires – rustig blijft. Het is wel heel mooi om de kleur geel in huis terug te laten komen in een paar accessoires, zoals een schilderij of kussens. Door de kleur op verschillende manieren terug te laten komen, creëer je eenheid en dus een rustig geheel.

LEES OOK
Ga voor vrolijk, ga voor geel in huis

Lees verder onder de advertentie

Vrolijk & optimistisch

De kleur geel is vrolijk en geeft meteen een vakantiegevoel. Je haalt letterlijk het zonnetje naar je woonkamer. Maar hoe combineer je de kleur nu precies in huis? Allereerst is het belangrijk om geel niet te combineren met primaire kleuren. Of doe het heel subtiel, bijvoorbeeld in de accessoires. Geel is van zichzelf al heel opvallend. Marianne gaf de wanden in de woonkamer daarom een rustige kleur: Steady Pebble van Flexa. Dat geeft rust in een woonkamer waarin geel een grote rol speelt.

Meer lezen over de kleur geel? Hierom zijn we fan van geel. Kleine tip: de kleur geel in combinatie met planten blijkt een ‘match made in heaven‘.

Shop geel in huis

Lees verder onder de advertentie