Ode aan de kleur geel

beeld vtwonen Beeld

Planten in combinatie met de kleur geel; it’s a match made in heaven! Tenminste, dat vind ik 😉 Voor wie mij al even volgt, weet dat een favoriete kleur van mij geel is, en dan met name okergeel. Dit is eigenlijk al heel lang zo en ik ben nog steeds niet uitgekeken op deze fijne, warme en vrolijke kleur. Dat is ook het effect wat de kleur geel op mij heeft; ik word er direct vrolijk van!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld


Lees verder onder de advertentie

Geel interieur

De kleur geel komt dan ook op ontzettend veel plekken terug in ons interieur. Een goed voorbeeld hiervan is onze fluwelen okergele bank. Geen seconde spijt gehad van deze aankoop! Daarnaast komt de kleur terug in wollen plaids, kussens, bloempotten en andere accessoires.

Okergoud

In de slaapkamer schilderde ik de muur en het hoofdbord in de kleur ‘Ochre Gold’ van Levis. Ik wissel nogal eens van kleur op de muur, maar de okergoude muur is toch echt een blijvertje. Het geeft zo’n warme gloed af aan de ruimte!

Plantenparade

Maar planten in gele potten, daar heb ik dus ook een zwak voor. Ik verzamelde er een paar die ik her en der heb staan en maakte een geel groepje op de eettafel. Zoiets kan dan een paar weken blijven staan maar ook een paar dagen, dat geschuif houdt nooit echt op!

Lees verder onder de advertentie

Statement

Wel zie je dat je door verschillende voorwerpen in dezelfde kleur bij elkaar te zetten, je een leuk statement kunt maken. De bloempot rechts op het krukje kreeg ik trouwens van de week toegestuurd van Wildernis, de leukste plantenwinkel in Amsterdam. Zij hebben sinds een tijdje hun eigen keramieken potten waar dit exemplaar er één van is. Het kleine plankje voor aan de muur vond ik een tijdje geleden bij de kringloop en schilderde hem in de kleur ‘Madras’ van Levis (ook favoriet!).

Het is duidelijk, de kleur geel heeft een speciaal plekje in mijn hart…

MY ATTIC

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Marij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.be/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel