Ga voor vrolijk, ga voor geel in huis

Muurverf Desert van vtwonen 2,5 liter € 25,49 (karwei). Ingelijste prenten Japandi, per stuk vanaf € 199,- (mooswillemsen). Wandvakken Eket, 35x35x35 cm, per stuk € 15,-, stalen koekenpan Vardagen vanaf € 12,99 (ikea). Teakhouten snijplanken, set van 3 € 42,95, terrakleurige mokken, set van 2 € 22,95, koffiepot 70’s € 39,95, koffiefilterhouder 70’s € 29,95, borden 70’s, per stuk vanaf € 15,95, koekjespot met deksel 70’s € 44,95 (hkliving). Wandlamp Teti van Artemide € 45,- (vtwonen.be). Overig privébezit. Beeld

Om een vrolijk huis te creëren zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Een paar persoonlijke items toevoegen bijvoorbeeld, of een vrolijke bos bloemen op tafel zetten. Maar één element dat we eigenlijk altijd terug zien komen in een vrolijk interieur is toch wel kleur. En dan met name de lichte, felle kleuren. Geel bijvoorbeeld! Met geel in huis zet je hoe dan ook een vrolijke sfeer neer.

Lees verder onder de advertentie

Ga all out

Geel in huis zorgt er bij sommige mensen voor dat alle alarmbellen af gaan. Ergens snappen we dat, want het kan best een ‘schreeuwerige’ kleur zijn. Met de nadruk op kan, want het ligt er maar net aan hoe je de kleur combineert. Je kunt prima all out gaan met geel en toch een subtiel resultaat krijgen. De setting die je hierboven ziet is daar een perfect voorbeeld van! Meer uitgesproken dan een hele muur in één kleur gaat het niet worden, maar toch straalt de ruimte rust uit. Dit komt doordat het felle geel is gecombineerd met donkere aardse tinten en verder niet te veel poespas.

LEES OOK
Verfvrees? Met deze stappen kies je altijd de juiste kleur

Of… take it easy

Vind je het verven van een hele muur toch nog wat spannend? Dan zijn er altijd nog accessoires. Ook hiermee kun je geel in huis een plek geven. Met een paar simpele toevoegingen kun je namelijk al een hele nieuwe sfeer neerzetten. Vervang een simpele transparante glazen vaas bijvoorbeeld voor een gele variant van keramiek of porselein. Deze bijvoorbeeld! Of vul juist die glazen vaas met een paar grote zonnebloemen.

Lees verder onder de advertentie

Het juiste zetje

Geel in huis is en blijft een bonte zet. Daarom helpen we graag. Kijk eens rond in je huis. Welke items zijn op zich wel een keer toe aan vervanging? Maak een lijstje en vergelijk die met de artikelen die je hieronder kunt vinden. Zit er een match tussen? Probeer het dan gewoon een keer uit!

Shop alles geel…

Bron: vtwonen 10-2021 | Styling Fietje Bruijn | Fotografie Dennis Brandsma

Lees verder onder de advertentie