Zeegroen in het interieur: fris, elegant en veelzijdig

Bed gestapelde pallets, beddengoed Hema, plaid Rivièra Maison. Wandverf kleur Zeegroen van vtwonen. Geverfde leeslamp Hema. Overig onbekend. Beeld vtwonen 03-2022 | styling Ilona Jongepier | fotografie Dana van Leeuwen | visagie Djolien de Kreij | tekst Christine van der Hoff
Beeld vtwonen 03-2022 | styling Ilona Jongepier | fotografie Dana van Leeuwen | visagie Djolien de Kreij | tekst Christine van der Hoff

De kleur van de zee op een frisse lentedag: zo omschrijf je zeegroen het best. Het is een kleur die verrast en tegelijkertijd rust geeft vanwege de associatie met de natuur. Ook is het een kleur die je goed kunt stylen met natuurlijke materialen. Ontdek hoe je verschillende nuances van zeegroen gebruikt in het interieur. 

Lees verder onder de advertentie

Zeegroen in vele nuances

Zeegroen is een kleur die zich moeilijk laat vatten. De kleur bevindt zich op het spectrum ergens tussen groen en blauw en laat zich misschien wel het best vergelijken met turquoise of aquamarijn. Zeegroen komt in veel nuances: van zeer lichte pastel en gepigmenteerd turquoise tot een donkere diepe zeegroen en alles daartussenin. Doordat de kleur veel variaties kent, is deze kleur goed te combineren in verschillende interieurs.

beeld vtwonen Beeld Beeld via Unsplash | fotografie Shifaaz Shamoon
Beeld Beeld via Unsplash | fotografie Shifaaz Shamoon

“De kleur van de zee op een frisse lentedag: zo omschrijf je zeegroen het best”

Lees verder onder de advertentie

Zeegroen combineren

De kleur zeegroen laat zich goed combineren. Alleen welke kleur past hier nu echt goed bij? Afhankelijk van de nuance passen de kleuren blauw, grijs, okergeel, goud en wit erg goed. Denk aan een donker zeegroene muur in de woonkamer met een donkerblauwe fluwelen stoel ervoor, een meer olijfachtige zeegroene kast op een okergeel of lichtgrijs vloerkleed, een pastel zeegroene muur in de slaapkamer met een wit bed ervoor of gouden accessoires zoals lampen en vazen in een donker zeegroene woonkamer.

Deze bijzondere kleur groen combineer je ook goed met… zichzelf! Doordat zeegroen in verschillende tinten en nuances verkrijgbaar is, is het een perfecte kleur om ton sur ton toe te passen. Ook combineert zeegroen goed met onbewerkt of licht gelakt hout, riet, rotan en lichte stoffen zoals linnen.

“Verschillende tinten groen? Yes please. Hierdoor valt het zeegroene kussen nog meer op”

Lees verder onder de advertentie
Muurverf op achterste wand Camouflage, op boog Soap. Grenenhouten kistbank Stage in kleur Soap van vtwonen, lamp van Hay, vloerkleed van Kave Home, mand en kussen met kwastjes van Bloomingville, staande lamp van Leitmotiv), palais.com (oker kussen met strepen, zeegroen kussen, geel gedessineerd kussen), neeflouis.nl (kruk), zarahome.nl (groen kussen, ecru kussen), hm.com (slinger, kussen met pompons), flo4kidz.nl (kleding). Overig privébezit. Beeld vtwonen 04-2021 | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek
Beeld vtwonen 04-2021 | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek

De verschillende kleurcodes

Ben je op zoek naar de perfecte zeegroene kleur? Het NCS-systeem wordt gebruikt om kleuren te beschrijven. Iedere verfsoort heeft zijn eigen kleurcode binnen dit systeem. Zo ook zeegroen. De kleurcode bestaat uit vier getallen die staan voor de helderheid en verzadiging, gevolgd door twee letters met daartussen een getal dat de verhouding tussen die kleuren aangeeft. De zes elementaire kleuren in het NCS-systeem zijn geel, rood, blauw, groen, wit en zwart. Geel wordt aangeduid met de letter Y, rood met de letter R, blauw met de letter B, groen met de letter G, wit met de letter W en zwart met de letter S. Zeegroen is een combinatie van blauw en groen. Kijk voor zeegroen dus naar kleurcodes met B en G. Een voorbeeld van een NCS-code is S 4020-B30G. Deze kleur is dus in de basis blauw, met 30% groen.

Zo pas je zeegroen toe in verschillende ruimtes in huis

Kies voor zeegroen in het interieur als je toe bent aan kleur, maar ook wilt dat het geheel zacht blijft. Misschien heb je wel herinneringen aan een fijn strandhuis in deze kleur of een mooie Marokkaanse riad. Ontdek hoe je de kleur toepast in de woonkamer, slaapkamer en badkamer.

Lees verder onder de advertentie
  • Kom tot rust in een woonkamer met zeegroen

Na een lange dag wil je in de woonkamer lekker kunnen ontspannen. Geef de landelijke woonkamer een rustige en natuurlijke uitstraling door te kiezen voor een pastelvariant van deze bijzondere kleur op de muren of zelfs op de vloer. Een woonkamer in vintage stijl maak je juist spannender door een donkere tint zeegroen te combineren met olijf. De mix van het warme olijfgroen met zijn gele ondertoon en het koele zeegroen met een blauwe ondertoon is heerlijk. Met een okergeel vloerkleed of een okergele bank maak je de ruimte af.

Waan je in een beachhouse met een verwassen zeegroene kleur op houten panelen tegen de muur of kies voor muren in een neutrale kleur die worden geflankeerd door zeegroene balken en kozijnen. Durf je echt voor kleur te gaan? Kijk dan eens naar een stoffen bank of zachte teddy stoel in deze toffe kleur. Maak de ruimte compleet met accessoires zoals vazen, lampen, sierkussens en plaids.

Lees verder onder de advertentie

Weet je nog niet precies hoe je zeegroen in de woonkamer wilt verwerken? Laat je inspireren door vtwonen-stylist Fietje, die een aantal woonkamers een groene make-over gaf.

  • Droom heerlijk weg in een zeegroene slaapkamer

In slaap vallen bij het geluid van golven die rustig het strand op rollen. Wie droomt er niet van? Niet alleen het geluid van de zee is rustgevend, ook haar kleur is zeer geschikt om bij weg te dromen. Schilder in een romantische slaapkamer één of meerdere muren in een lichte zeegroene kleur, maak het bed op met groen beddengoed of kies voor een kledingkast of stoel als kleurrijke blikvanger in de slaapkamer. Wanneer je de kast of stoel voor een witte muur plaatst valt hij lekker op. Maak de ruimte extra knus en comfortabel met zeegroene gordijnen en een heerlijk zacht vloerkleed. Houd je de meubels liever neutraal, bijvoorbeeld omdat je een Scandinavisch (basic) interieur hebt? Dan is deze kleur goed te combineren met licht hout en de kleur wit.

Lees verder onder de advertentie

Wil je graag een mystieke look creëren in de slaapkamer? Combineer dan een meer turquoise zeegroene muur met koperkleurige accessoires, zoals een Arabische koperen hanglamp of plafonnière en een Arabische spiegel met een rand van houtsnijwerk of een koperkleurige rand. Richt de kamer in met meubels van donker hout en kies voor een donker zeegroen of okergeel Perzisch tapijt op de vloer.

Er zijn verschillende opties voor het inrichten van een slaapkamer. Ontdek wat groen voor de slaapkamer kan doen en creëer de plek van je dromen.

  • Heerlijk badderen in een zeegroene badkamer
Lees verder onder de advertentie

Deze kleur doet denken aan de zee. Iedere dag in zee zwemmen kan helaas niet in ons koude kikkerland, maar iedere dag heerlijk badderen kan wel. Verf de muren van de badkamer in een lichte zeegroene kleur, kies voor badkamerbehang of ga voor een stijlvolle muur van visgraattegels in de badkamer achter de douche. Je kunt kiezen voor een groenachtige of juist zeegroene tint met blauw. Laat het zeegroen terugkomen in de badkamerdecoratie voor de finishing touch. Wedden dat je na een lange dag helemaal tot rust komt in je eigen zeegroene mini-spa?

“Ga voor zeegroene tegels in de badkamer om helemaal tot rust te komen”

Lees verder onder de advertentie

Ben je overtuigd van een frisse of verwassen zeegroene kleur in huis, maar weet je nog niet goed hoe je het interieur wilt stylen? Geen zorgen. Met de regel van drie kan iedereen stylen. Ontdek wat de regel van drie precies inhoudt en hoe je hem toepast.

De kleur in huis halen…

Bron: beeld 1: vtwonen 03-2022 | styling Ilona Jongepier | fotografie Dana van Leeuwen | beeld 2: Unsplash | fotografie Shifaaz Shamoon | beeld 3: vtwonen 04-2021 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek

Lees verder onder de advertentie