Bouwtekening kinderspeelgoed

Kids kunnen uren zoet zijn met een stuk speelgoed. Of het nou een loopfietje en hobbelpaard of een poppenkast is. Dit kinderspeelgoed is prima zelf te maken. Bekijk hieronder eens de zelfmaakideeën en de bouwtekening kinderspeelgoed voor uren speelplezier met het leukste zelfgemaakte speelgoed. 

>bouwtekening-kinderspeelgoed-bosch

Bouwtekening kinderspeelgoed

Tips voor het maken van speelgoed

Voordat je aan de slag gaat met het maken van kinderspeelgoed, is een aantal handige tips niet overbodig. Bekijk eens het tips&trucs overzicht van Bosch. Daar vind je een lijstje met benodigdheden, materiaaleisen, tips voor stabiliteit van het speelgoed en afwerkingen.

Bouwtekening kinderspeelgoed

Een duidelijke werktekening is zeker geen overbodige luxe. Op de website van Bosch vind je van verschillende soorten kinderspeelgoed een hele duidelijke bouwtekening. Met behulp hiervan maak je in één dag een zeepkistpoppenkast, kinderkrukje of een troonstoel. Naast een montagehandleiding is er ook al een materiaallijst voor je gemaakt. Handig!

Speelgoedmeubels maken

Is je kind creatief en houdt hij of zij van kokkerellen of vadertje en moedertje spelen? Dan is een speelkeuken erg leuk om te maken. Daar hoeft niet heel veel aan gezaagd en getimmerd te worden, dus dit kan bijna iedereen maken. Met een likje verf, gekleurd tape, enkele meubeltjes en keukengerei maak je al een heel grappig kinderkeukentje.

Als je kind een eindeloze fantasie heeft en vaak met poppen speelt, dan is een poppenkast perfect. Bekijk het zelfmaakidee van de poppenkast en ga aan de slag.

Zelf knuffels maken

Je hoeft niet alleen aan de slag met hamer en zaag om een leuk stuk speelgoed te maken. Knuffels zijn meestal kinds favorieten! Gewoon van lapjes stof. Of het nou een egel, een koe of een konijn is – Meneer Knuffel gaat overal mee naar toe. Bekijk eens het artikel over knuffelbeesten maken.

Beeld: Bosch

nog meer: kinderkamer