Deze spullen zijn praktisch en stijlvol in elke kinderkamer

beeld vtwonen Beeld

De kinderkamer: soms zie je door het speelgoed het bed niet meer, maar is het toch een gezellige boel. Voor een kinderkamer de ideale combinatie en dus onmisbaar: items die leuk en praktisch zijn. Toch kan het soms lastig zijn om nou juist die accessoires te scoren.

Lees verder onder de advertentie

Onzichtbare rommel

Dat kinderen speelgoed laten slingeren zal voor de meeste ouders geen wereldnieuws zijn. Je kunt opruimen maar beter leuk maken met opbergdozen met een leuk ontwerp. Ze staan niet alleen leuk in een kinderkamer, maar ze zijn ook nog eens praktisch. Zeker als er extra veel in past. Misschien ruimen de kinderen er spontaan hun spullen van op.

LEES OOK
Zolder opruimen, zo pak je het aan

Lees verder onder de advertentie

Aan de haak

Om even in de opbergsferen te blijven: ook kapstokjes of wandhaken zijn onmisbaar in een kinderkamer. Vesten, jasjes of tassen: je kunt van alles kwijt aan een handige haak. Met name als je even een snelle opruimronde wilt doen. Je kunt ook een wandplank monteren en hier een aantal haken aan bevestigen. Op de wandplank kun je bijvoorbeeld weer boeken kwijt. Twee vliegen in een klap!

Maar dat zijn niet de enige spullen die je kwijt kunt aan een kapstok in de kinderkamer. Om de kamer vrolijk te houden zijn leuke muurdecoraties een echte must. Van dierenkoppen tot lieflijke posters, er is vast iets te vinden dat jouw kind helemaal het einde vindt. En jij moet het stiekem ook leuk vinden natuurlijk…

Lees verder onder de advertentie

Mag het licht aanblijven?

Een lichtje in de slaapkamer kan voor kinderen troost bieden in de donkere nacht. Scoor een nachtlampje in een klein formaat om een bouwlamp-effect te voorkomen op een anders donkere slaapverdieping. Nachtlampjes zijn verkrijgbaar in de lieve designs die nog het benodigde licht geven ook. Je zou ze bijna op je eigen slaapkamer hangen.

LEES OOK
DIY: kinderbed met kast

Lees verder onder de advertentie

Op de vloer

Meestal maakt het kinderen niet uit waar ze spelen, àls ze maar kunnen spelen. Toch lijkt de vloer vaak de voorkeur te hebben. Dan is het wel zo fijn als ze niet uren op een ijskoude vloer hoeven te zitten. Een tapijt is here for the rescue. Kies een kleiner formaat wanneer het kleed makkelijk verplaatsbaar moet zijn. Net als alle andere spullen die vaak door de hele kinderkamer gaan.

Lees ook

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Inrichting-styling Een stoere tienerkamer inrichten doe je zo

beeld vtwonen Beeld

kinderkamer In 4 stappen van baby- naar kinderkamer met deze decoratie en kleuren

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Wanddecoratie Gymmen en klauteren met een klimrek in de kinderkamer

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

kinderkamer Zo kun je het van de Sint gekregen speelgoed mooi opbergen

Bron: beeld: vtwonen 08-2014 | styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek | roze kinderkamer