Met de regel van drie kan iedereen stylen

Stop met zoeken, want dit is de ultieme stylingtip. Hij draagt de naam ‘de regel van drie’ en je kunt ‘m op alle accessoires in huis toepassen. Erg makkelijk. Hoe dit precies in zijn werk gaat, leggen we je hieronder haarfijn uit.

Balans in huis met de regel van drie

In je interieur draait alles om de juiste balans. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar als je werkt met oneven aantallen accessoires, kun je bijna nooit een stylingmisser maken. Denk dan bijvoorbeeld aan een cluster van drie, vijf of zeven accessoires bij elkaar. Dit kun je op meerdere manieren doen. We lichten er een paar uit:

Hoogte

Om een dynamisch geheel te creëren, kun je met accessoires van verschillende hoogtes werken. Denk bijvoorbeeld aan een plant (hoogste) met een kaars (middel) en een steen (laagste). Je kunt dit ook doen met dingen aan de muur. Hang een fotolijst of poster op als hoogste item, en werk met een vaas (middel) en kaars (laagste) naar beneden. Experimenteer vooral met de spullen die je in huis hebt om te kijken wat leuk bij elkaar staat. De salontafel, schouw, eettafel en bijzettafels zijn geschikte plekken om met hoogtes te werken.

Structuren

Niet alleen met verschillende hoogtes met elkaar combineren zorgt voor sfeer en authenticiteit, ook clusters van verschillende structuren doen het goed. Denk bijvoorbeeld aan kussens op de bank met ieder een verschillende print of stof. De regel van drie kun je ook doorvoeren in vormen: een rond, rechthoekig en vierkanten kussen bij elkaar in één hoek van de bank, bijvoorbeeld. Verschillende fotolijsten bij elkaar zorgen ook voor een gezellige dynamiek in huis.

Kleuren

Je raadt het al: ook met kleur kun je flink experimenteren als het gaat om de regel van drie. Als je een vast kleurenpalet hebt, kun je werken met lichte en donkere tinten van dezelfde kleur. Heb je juist een kleurrijk huis waarin alles kan en mag, dan kun je helemáál los. Gouden details doen het bijvoorbeeld goed met grijsgroen en poederroze, en zilveren details steken fijn af tegen grijs, wit of zwart.

nog meer: wooninspiratie