De vriendelijke woontrend waar we nog lang niet op uitgekeken zijn

Behang Iloilo uit collectie Ecrin van Elitis, 110 cm breed (loggerewilpower.com). Gordijn Sidon Voile van Nobilis, 290 cm hoog (wva.nl). Kast, 131x156x42 cm (bxhxd) (roche-bobois.com). Vloerkleed Aventura, lichte houten etagère (kasstoor.nl). Lage bijzettafel, houten beeld, wit kubusobject, beige knoopobject, houten steen (studio-yen.com). Kunststof stolp met linnen voet, glazen ornament halve maan (hkliving.nl). Keramieken mok (letoile.store). Fauteuil Little Big Chair, 77x75x76,5 cm (bxdxh) (nor11.com). Kussen (paviljoennoord.com). Vaas met drie elementen, houten dienblad (bolia.com). Stenen vaas met handvat (zarahome.com). Overig privébezit. Beeld

We laten onszelf maar al te graag omringen door ronde vormen, golvende lijnen en knuffelbare texturen. Hoe kan het toch dat we zo gek zijn en blijven op deze vriendelijke woontrend? We zochten het voor je uit.

Lees verder onder de advertentie

Zacht, rond en organisch

Voor een lange periode waren de industriële en Scandinavische stijl ontzettend populair en voerden harde lijnen en hoekige vormen de boventoon. En, want zo gaat dat met trends, ronde en organische vormen waren de tegenreactie. Bolle, golvende en ovale gedaantes doorbreken oude patronen en laten het interieur speels en vriendelijk aanvoelen. We zien het terugkomen in de Japandi-stijl en Bright Bubble trend waar knuffelbare stoffen en ronde vormen het geheel in beide gevallen zachter te maken. Ze gaan hand in hand samen.

Waarom zijn we fan?

Dat we deze vriendelijke woontrend met open armen hebben ontvangen was een kwestie van timing. De behoefte aan een fijn huis om in te cocoonen was het afgelopen jaar groter dan ooit. Een grote fauteuil om jezelf in op te krullen, wollige kussens en een zacht vloerkleden: ze dragen allemaal bij aan dat knusse en geborgen gevoel. En nu het najaar langzaam in zicht is, zetten we de liefde voor deze trend gewoon nog even voort.

LEES OOK
Een beige bank is dé musthave voor een rustgevende woonkamer

Lees verder onder de advertentie

Eindeloos combineren

Organische vormen zijn op meerdere manier toe te passen in huis, maar grote elementen – een bank met glooiende contouren of een ovalen eettafel – vormen een stevige basis. Voeg hier rondingen aan toe en houd de boel in evenwicht met een paar rechte lijnen. Een praktische bijkomstigheid is dat organische vormen flexibel en ruimtebesparend zijn. Het valt niet op wanneer ze scheef staan, kan gewoon. Ook met materialen valt eindeloos te combineren. Mix superzachte stoffen met effen texturen voor een fijn contrast. De truc is om het rustig te houden door in hetzelfde kleurpalet te bijven. En de stof die absoluut niet mag ontbreken is bouclé. De ronde vormen en zachte stof komen perfect samen in deze fauteuil van Ferm Living.

Shop de vriendelijke woontrend…

Bron: beeld: vtwonen 13-2020 | Styling Daniëlle Verheul | Fotografie Sjoerd Eickmans | assistentie Sanne Ketelaar, Marije Toxopeus | maatwerk Meta Poulain

Lees verder onder de advertentie