Zo gezellig is een ovalen eettafel

beeld vtwonen Beeld

Twijfel je tussen een rechthoekige en een ronde tafel? Ga voor ovaal! Want een ovalen eettafel heeft met zijn mooie rondingen en groot aantal zitplekken the best of both worlds. Dit zijn de mooiste exemplaren.

Lees verder onder de advertentie

De voordelen van een ovalen tafel

Ovaal is het nieuwe rond! Want een ovalen eettafel is net even unieker, speelser en zachter dan een strakke, vierkante of rechthoekige tafel in de keuken of eetkamer. Bovendien is het een uitkomst voor smallere ruimtes: de tafel heeft geen hoeken en daardoor kun je er makkelijker rondom bewegen. Ook fijn als er kinderen in huis rondlopen.

Een voordeel dat de ovalen tafel gemeen heeft met zijn ronde collega: je kunt alle tafelgenoten beter aankijken en dat praat en tafelt een stuk gezelliger. En nog eentje dan: is er een extra eter? Dan schuif je zo een stoel bij.

De ideale afmeting

Welke afmeting je nodig hebt voor een ovalen eettafel is uiteraard afhankelijk van het aantal gezinsleden, maar ook van het aantal gasten dat regelmatig aanschuift. Sommige ovalen tafels kun je uitschuiven tot een nog groter formaat, ideaal als je klein behuisd bent, maar bij speciale gelegenheden een huis vol hebt.

Lees verder onder de advertentie

Ook nog handig om mee te nemen bij je beslissing: de breedte van de eetkamerstoelen en het soort onderstel hebben ook invloed op de hoeveelheid stoelen die je kwijt kunt aan de ovalen tafel. Want wanneer de tafelpoten aan het uiteinde van het tafelblad zijn geplaatst, dan zet je daar niet zo makkelijk een extra stoel bij.

Voor de meeste ovale tafels geldt dit handige lijstje:

  • 160x100cm – voor 4-6 personen
  • 180x100cm – voor 6 personen
  • 200x110cm – voor 6-8 personen
  • 220x110cm – voor 8 personen
  • 250x115cm – voor 8-10 personen
  • 280x115cm – voor 10 personen
  • 300x125cm – voor 10-12 personen
Lees verder onder de advertentie

Zo mooi is ovaal…

Bron: beeld: vtwonen 04-2020 | styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek