Ton sur ton: dé trend die je meteen wilt toepassen

beeld vtwonen Beeld

Eén kleur in huis gebruiken lui? Helemaal niet, superchic! De ton sur ton-trend is al eeuwenoud, maar nu weer helemaal terug. Wij leggen uit wat het inhoudt en hoe je ‘m thuis kunt toepassen.

Lees verder onder de advertentie

Kleur op kleur

Ton sur ton klinkt chic, maar het is gewoon de Franse naam voor het kiezen van één kleur in meerdere tinten die je in het hele interieur laat terugkomen. Dat kan in de verf op de muur, de gordijnen, de bank of de accessoires zijn. Super makkelijk als je last hebt van keuzestress of gewoon geen genoeg kunt krijgen van één kleur.

Plafond en muren

Het is al lang geen abnormaal voorstel meer: het meeschilderen van het plafond met de muur. Logisch, want op deze manier creëer je warmte, eenheid en rust in je interieur. Ton sur ton in je verf werkt het best als je voor een rustige, lichte tint gaat. Taupe, beige, gebroken wit of pastelkleuren zijn geschikt voor ton sur ton op je muren en plafond.

Muren en kastjes

Vind je het mooi als de meubels als het ware één lijken met de muur, dan kun je ervoor kiezen om je kasten en planken die je tegen de muur zet in dezelfde kleur te schilderen als de muur. Het geeft de ruimte een luxe, authentieke sfeer die tegelijkertijd een oase van rust uitstraalt. Vind je eenzelfde kleur te veel van het goede, dan kun je ook voor een andere tint van dezelfde kleur gaan. Maak de meubels iets lichter of donkerder voor een mooi ton sur ton-effect. Een kleurenwaaier laat zien hoe breed het spectrum is voor jouw kleur.

Lees verder onder de advertentie

Accessoires en gordijnen

Voer het ton sur ton-palet nog verder door, door ook de gordijnen en accessoires in dezelfde tint te kiezen. Kussens, vazen, kunstobjecten: deze finishing touches versterken het kleurspel. Interieurshoppen wordt zo een eitje: heeft iets niet de juiste kleur, dan gaat het niet in de winkelmand. Zeg maar dag tegen miskopen.

Shop ton sur ton

Bron: Beeld: vtwonen 04-2020 | vtwonen collectie verf | Productie Tanja Saarberg | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek

Lees verder onder de advertentie