Dit kun je allemaal poetsen met baking soda

Baking soda: veelzijdiger ga je het niet vinden. Naast dat je er koekjes en andere baksels mee kunt maken, kun je er namelijk ook mee poetsen. En geloof het of niet: je kunt meer proper maken met baking soda dan je denkt. Wij zeggen: pak een spons en lees snel door.

vtwonen 01-2019 | styling Moniek Visser, fotografie Stan Koolen | witte keuken inrichten

Badkamer poetsen met baking soda

Je kunt baking soda gebruiken als schuurmiddel. Dit kan van pas komen tijdens het poetsen van de badkamer. Je maakt er verschillende dingen mee proper, van de wasbak tot de douche en van de tegels tot de voegen. Strooi een beetje baking soda op een natte spons, schrob en spoel de boel goed na met water. Ook het afvoerputje kun je proper maken met baking soda in combinatie met kokend heet water.

Oven en microgolf weer als nieuw

Je kunt ook de oven en microgolf poetsen met baking soda. Ook hierbij geldt: strooi het poeder op een natte spons en ga hiermee langs alle hoeken. Naspoelen met water en klaar!

Meer tips over het poetsen van de oven? Check dan dit handige stappenplan.

Zilverwerk

Je zilverwerk oppoetsen was nog nooit zo makkelijk. Maak een pasta van een kleine hoeveelheid baking soda en wat water en poets hiermee je zilverwerk op met een doek. Als je alles daarna goed afspoelt is je servies weer als nieuw!

Kleding

Doe een klein beetje baking soda bij je vloeibare wasmiddel voordat je de machine laat draaien. Ongeveer anderhalve kopje is genoeg. Na afloop van de wasbeurt is je kleding schoner, frisser en gaat het meer stralen.

Vloerbedekking of tapijt

Het tapijt of vloerbedekking wordt vaak vergeten tijdens het poetsen, maar kan ook weleens een opfrisbeurt gebruiken. Strooi er baking soda overheen en laat dit een nacht intrekken. De volgende ochtend kun je alles gemakkelijk opzuigen met de stofzuiger. Inspiratie nodig voor een ander of nieuw tapijt? Lees dan het artikel: ‘Zo kies je het juiste tapijt

nog meer: wooninspiratie