Gents Chess Café wordt hip restaurant ZwartWit

Denk niet wit, denk niet zwart, maar denk vanaf nu ZwartWit. Vlakbij de Gentse Ghelamco Arena was er jarenlang het beroemde (en vrij beruchte) Chess Café. Het groezelige cafeetje werd onherkenbaar omgebouwd door horecagroep MTM tot het hippe ZwartWit, een restaurant annex feestzaal.

Zwart

MTM is geen groentje in de Gentse horecawereld. Na Millie Vanillie, Morris, Rayen het Krookcafé voegen ze nu ook ZwartWit toe aan hun palmares. ‘Zwart’ wordt het restaurant, waar ze vooral inzetten op ontbijt, snelle lunch en koffie en taart in de namiddag. Je kan er terecht op weekdagen van 8u tot 17u. Een verademing voor mensen die in de buurt werken, want tot nu toe was er in deze buurt van Gent weinig te beleven.

Wit

Anderzijds is er ‘Wit’, een polyvalente zaal. De ruimte heeft een capaciteit voor 400 mensen, perfect voor congressen, seminaries, babyborrels, afterwork-feestjes of echte fuiven. Maximum 10 keer per jaar organiseren ze er zélf feestjes, onder de naam Club Wit.

Turbo Gantoise

ZwartWit bevindt zich vlakbij de Ghelamco Arena, het voetbalstadion waar AA Gent thuis speelt. Voor elke thuismatch wil ZwartWit sfeer onder de supporters brengen met Turbo Gantoise in zaal Wit. Tenzij het mooi weer is, want de site heeft ook een prachtig en groot terras.

Lucky Tree

En qua look and feel? Daar dekt het woord zwart-wit wél de lading, maar het interieur is tegelijkertijd ook warm. Het Gentse creatief agency Lucky Tree zorgde voor de inrichting.

Praktisch

Ottergemsesteenweg-Zuid 802, 9000 Gent
Meer info via zwartwit.tv/location

nog meer: wooninspiratie