Deze bloeiende planten overleven in de volle zon

Veel zon in de tuin? Voor de een is het een zegen, voor de ander een plaag. Want sommige bloemen en planten leggen binnen no-time het loodje in het felle licht. Welke bloemen wél overleven in de volle zon? Wij zetten de vijf mooiste bloeiende planten in de volle zon voor je op een rij. 

vtwonen tuin special 2 2020 | bloempotten in terra en grijs kleur

Afrikaanse lelie

De Afrikaanse lelie, ook bekend als Agapanthus, is een prachtig bloemetje voor in de tuin. Je vindt ze veelal in paarse, blauwe of witte tinten en ze kunnen tot wel een meter hoog worden. Veel verzorging hebben ze niet nodig, op voldoende water na. De Afrikaanse lelie doet het ook prima in een pot, dus op een balkon of terras zal-ie het prima uithouden. 

LEES OOK
Deze planten werken perfect als roomdivider

Kattenkruid

Schattige paarse bloemetjes zul je in overvloed vinden als je kattenkruid in de volle zon plant. Daar groeit-ie namelijk het best. Daarnaast kan kattenkruid goed tegen warmte en droogte, al zul je hem niet compleet moeten laten uitdrogen. Daarnaast heeft de plant niets voor niets de naam ‘kattenkruid’: poezenbeesten zijn er dol op. Naast katten trekt de plant ook bijen en vlinders aan. Gezellige boel dus! 

Ooievaarsbek

Deze klassieker behoort tot de geranium-familie en bijna iedereen kent hem wel: de ooievaarsbek. Verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren en moeilijk is de plant niet: hij doet het prima op allerlei plekken in de tuin, dus ook in de volle zon. 

LEES OOK
10 populairste tuinplanten

Rozen

Nog zo’n klassieker: de roos. Deze prachtige bloeiers doen het super goed in de volle zon. Naast het klassieke rood is hij verkrijgbaar in onnoemelijk veel andere kleuren. Door er een paar in de tuin te planten, heb je direct een romantische sfeer in de tuin. En ze ruiken ook nog heerlijk! 

Lavendel

Over heerlijk geurende bloemen gesproken: de lavendel kan natuurlijk niet ontbreken. Aan de uitgestrekte lavendelvelden in Zuid-Frankrijk te zien, weet je al dat deze bloeiers tegen de volle zon kunnen. Daarnaast zijn ze behoorlijk goed bestand tegen droogte. Prachtige bloeiende planten in de volle zon dus.

LEES OOK
Alles over Lavendel

Planten maar

nog meer: wooninspiratie