Klassiek interieur in een modern jasje

Bij ‘klassiek’ hoef je niet te denken aan exuberante trappen en vleugelpiano’s, wel aan warmte, luxe en tijdloze stukken. We leggen je uit hoe je de klassieke woonstijl snel toepast in je eigen interieur – van A tot Z, maar wél met een onverwachte knipoog. Klassiek 2.0? Daar houden we van. (In samenwerking met Meubelen Verberckmoes)

Warme, donkere kleuren

In tegenstelling tot de frisse en lichte tinten van de nordic woonstijl, gaan we bij klassiek resoluut voor warm en donker. Denk qua kleurenpalet aan schakeringen die je terugvindt in edelstenen en contrasteer die rood-, blauw-, geel- en groentinten met onverwachte accenten als brons en koper. De ideale combinatie, als je ’t ons vraagt.

Rijk, rijker, rijkst

Wanneer je je qua tinten baseert op edelstenen, kan de rest van je interieur natuurlijk niet achterblijven. Kies voor rijke materialen om je woning extra luxueus te laten aanvoelen. Warm fluweel en velours zijn een must en geven karakter aan je interieur. Ga voor stevige gordijnen en kies bij je accessoires gerust voor tierlantijntjes: kleine accenten als een geweven detail of kwastjes aan je kussens kunnen al een wereld van verschil maken.

Oosterse invloeden

The Far East is niet het eerste waar je aan denkt bij een klassieke woonstijl, maar het kan de perfecte aanvulling zijn op een tijdloze look. De innovatieve combinatie van statement items en opvallende lantaarns is er misschien wel één die jij zo snel mogelijk in huis wil halen.

Donker houten meubelen

Donker hout straalt klasse uit en laat zich goed combineren met een warm kleurenpalet. Verf je houten balken dus eens een tintje donkerder of durf te investeren in een gelakte eettafel. Geen fan van ingrijpende veranderingen? Donker hout kan je ook laten terugkomen in kleine dingen als een stoelpoot of een dienblad.

Ambachtelijk aardewerk

Tijd om je te laten gaan in de details, want de klassieke woonstijl laat veel accessoires toe. Ga voor exemplaren uit natuurlijke materialen of kies voor puur aardewerk: door de ambachtelijke look geef je je interieur een authentieke look & feel. En het staat extra mooi op die zorgvuldig gedekte eettafel.

Tijdloos textiel

Van stoere kussens tot sleetse tapijten: textiel kan je zo tijdloos maken als je ’t zelf wilt. De glamoureuze sfeer in je woning wordt alleen maar beter als je regelmatig gezellige toetsen uit textiel toevoegt. Durf je kleuren af te wisselen door je winterse details in de zomer te vervangen door accessoires met warme geel- of oranjetinten. Hello, sunshine!

Het onverwachte element

Klassiek is niet per definitie antiek. Meer nog: wij gaan het liefst voor klassiek met een twist. Zo kan je de sfeer doorbreken met enkele onverwachte en moderne accenten, zoals een feloranje vloerlamp of gestructureerde light bulbs. Out of the box denken is soms nodig, maar zó de moeite waard.

Zin om de klassieke woonstijl in huis te halen?

Wil jij die luxe en Oosterse invloeden zo snel mogelijk integreren in je interieur, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wandel in de toonzaal van Meubelen Verberckmoes door de klassieke inspiratiebox en laat je inspireren! Je kan deze én vijf andere stijlboxen ook zien in ons tv-programma ‘Een frisse start met vtwonen’.

Shoppen in de klassieke stijl

Alles verkrijgbaar bij Meubelen Verberckmoes.

Doe de test

Toch nog niet helemaal overtuigd of een klassiek interieur wel bij je past? Doe hier de test en ontdek welke woonstijl jou op het lijf geschreven is.

Win, win, win!

Wil je jouw woning ook een frisse start geven? Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op een inspiratiebox van Meubelen Verberckmoes t.w.v. 7500 euro of één van de vijf cadeaubonnen van € 500. Veel succes!

Bron: in samenwerking met Meubelen Verberckmoes

nog meer: De woonstijl die bij je past