Breng het noorden binnen in je interieur

Strak, minimalistisch en design: dat is jouw interieur ten voeten uit! Naturel en wit domineren je interieur, maar zachte pastelkleuren geven je huis een lief karakter. Functionaliteit staat voorop zonder het esthetische uit het oog te verliezen. Ontdek hier hoe je de nordic stijl toepast in jouw interieur. (promotie)

Sobere eenvoud

Net als bij de landelijke stijl speelt hout een belangrijke rol in Scandinavisch design door de link met de natuur. Meubelen in lichte kleuren behouden hun natuurlijke look of worden wit geschilderd. Soberheid en eenvoud staan centraal, maar wél met een maximum aan sfeer en gezelligheid. Ronde vormen zorgen voor de nodige zachtheid.

In een Scandinavisch interieur is openheid heel belangrijk: hier vind je niet gauw gesloten kasten terug. Vaker worden accessoires uitgestald op wandplankjes of in open rekken. Overdrijf echter niet met decoratiespullen: de nordic stijl is nog altijd strak en – tot op zekere hoogte – minimalistisch. Less is more!

Wit, wit, wit en een beetje kleur

Van de muren over de vloer tot de meubelen: wit is een topkeuze wanneer je de nordic stijl wil binnenbrengen. Vul het wit aan met zachte, warme kleuren zoals verschillende tinten roze, pastelgroen en lichtblauw. Felle kleuren vind je hier niet snel terug, al doet een goedgekozen accessoire in een gedurfde kleur geen afbreuk aan jouw noordelijke interieur. Bang dat het wat te kil wordt met al die lichte kleuren? Een haardvuur in de woonkamer voorziet je – letterlijk – van de nodige warmte.

Je laten onderdompelen in de nordic sfeer?

Wil je graag de sfeer van het noorden binnenbrengen in je interieur, maar weet je niet goed waar te beginnen? Bij Meubelen Verberckmoes kan je je laten inspireren door de nordic inspiratiebox in hun toonzaal. Hun vijf toptips voor het creëren van een nordic interieur:

  • De kalme sfeer van Scandinavische eenvoud bekom je door openheid: geen gesloten kasten in een nordic interieur!
  • Gebruik golvende lijnen om het strakke van het Scandinavische minimalisme te verzachten.
  • Om warmte te creëren vul je de typische pastelkleuren aan met diepere nuances.
  • Het Deense interieurconcept ‘Hygge’ – dat staat voor knusheid en gezelligheid – mag zeker niet ontbreken in jouw Scandinavisch interieur.
  • Zet natuurlijke, lichte materialen in de spotlight: hout, linnen, kurk, marmer en metalen. Graag helemaal mee met de laatste trends? Zilver, tin en staal zijn nieuwkomers in de Scandinavische interieurwereld.

De inspiratieboxen kan je ook zien in ons tv-programma ‘Een frisse start met vtwonen‘.

Shoppen in de nordic stijl

nordic shopping verberckmoes

Alles verkrijgbaar bij Meubelen Verberckmoes.

Doe de test!

Toch niet helemaal overtuigd of de nordic stijl wel iets voor jou is? Doe hier de test en ontdek welke stijl jou op het lijf geschreven is!

Bron: in samenwerking met Meubelen Verberckmoes | Foto’s 1 & 2: Barbara Kieboom – Styling Marianne Luning

nog meer: De woonstijl die bij je past