Rust en authenticiteit in jouw landelijk interieur

Schoonheid schuilt voor jou in puurheid en eerlijkheid: een landelijk interieur is helemaal jouw ding! Je kiest voor ambachtelijke producten met een verhaal en laat die moeiteloos integreren in je rustige, frisse interieur. De link met de natuur is nooit ver weg – jouw droomhuis is dan ook een hoeve op het platteland! Ontdek hier hoe je de landelijke stijl toepast in jouw interieur. (promotie)

De natuur in huis

In een landelijk interieur is hout alomtegenwoordig. Houten balken, een houten plankenvloer, een robuuste houten tafel… De natuur staat centraal! Aardewerk, keramiek en porselein keren dan weer vaak terug in accessoires. Maar ook zachte materialen verdienen zeker hun plaats binnen de landelijke stijl. Textiel, en dan vooral katoen en geweven linnen, zijn prominent aanwezig. De zachte materialen in lichte kleuren stralen geborgenheid uit en geven je meteen zin om in de zetel weg te zakken. Nog een schapenvachtje erbij en de avond kan van start gaan!

Oase van rust

Een landelijk interieur staat synoniem voor rust en authenticiteit. Hier geen felle kleuren, drukke prints of kleurcontrasten: zachte aardetinten en natuurlijke kleuren stelen de show. Die kleurenlijn wordt doorgetrokken in het hele interieur. Ook de vele accessoires (denk aan aardewerk, kaarsen, schalen, kaders, manden, vazen…) stralen kalmte uit. Kies niet voor puur wit – voor een landelijk interieur is dit veel te clean – maar ga voor off-white, eierschaal, zandkleur of beige.

Zelf landelijke inspiratie opdoen?

Grote fan van de gezelligheid van een landelijk interieur, maar weet je niet goed waar te beginnen om de stijl toe te passen bij jou thuis? Bij Meubelen Verberckmoes kan je je laten inspireren door de landelijke inspiratiebox in hun toonzaal. Hier zijn hun drie toptips voor het creëren van een landelijk interieur:

  • Linnen en andere geweven stoffen brengen leven in je interieur zonder schreeuwerig te zijn.
  • Heb je het graag landelijk, maar hou je ook van kleur? De gulden middenweg is pastel: zachte kleuren die de nodige rust uitstralen, maar net iets anders dan de typische neutrale aardetinten.
  • Het landelijke gevoel zit ‘m ook in de details: knuffelbare kussens en zachte dekens zijn een must.

De inspiratieboxen kan je ook zien in ons tv-programma ‘Een frisse start met vtwonen‘.

Shoppen in de landelijke stijl

landelijk shopping

Alles verkrijgbaar bij Meubelen Verberckmoes.

Doe de test!

Toch niet helemaal overtuigd of de landelijke stijl wel iets voor jou is? Doe hier de test en ontdek welke stijl jou op het lijf geschreven is!

Bron: in samenwerking met Meubelen Verberckmoes | Bron foto 1: vtwonen 05-2017 – Styling Danielle Verheul – Fotografie Sjoerd Eickmans

nog meer: De woonstijl die bij je past