Zo geef je de industriële woonstijl een luxueuze twist

Bij een industriële woonstijl denken wij aan rauwe looks, no-nonsense stukken en stoere accessoires. Maar dat betekent niet dat deze woonstijl overdreven ruig of stoer hoeft te zijn. Ook een industriële inrichting kan je een luxueuze en zachte touch geven, als je maar weet waar je op moet letten. Wij vertellen het je graag. (In samenwerking met Meubelen Verberckmoes)

De nieuwe luxe

Industrieel én luxe? Een match made in heaven. Vergis je niet: ruwe materialen als hout, beton en staal blijven de ultieme bouwstenen van de industriële look. Toch kan je die heilige drievuldigheid makkelijk combineren met zachte toetsen. Door hier en daar de juiste textielaccenten toe te voegen, behoud je pit, maar zorg je ook voor comfort en luxe. Voeg daarnaast ook enkele kamerplanten toe en je urban space krijgt plots een verrassend huiselijke dimensie.

Vloerbekleding

Een betonvloer oogt mooi, maar is niet altijd even warm aan de voeten. Een tapijt is daarvoor de ideale oplossing. Ga voor een rustiek exemplaar met Perzische invloeden of kies voor structuur en franjes. Zolang het maar niet te minimalistisch oogt. Zo breng je charme in je interieur zonder de aandacht weg te nemen van constructiedetails of karakteristieken die eigen zijn aan de ruimte.

Let it glow

Een industriële woonstijl staat voor grotere meubelstukken en beperkte accessoires. Je kan dan ook maar beter meteen voor de juiste items kiezen. Glanzende accenten brengen een fabrieksruimte tot leven, zonder te chic over te komen. Zelf proberen? Begin klein en kies voor een metallic vaas of kandelaar. Experiment geslaagd? Ga dan eens voor een stoel of lampenkap met glanzende finish.

Back to the roots

Dé industriële look van het jaar? Die is geïnspireerd door jeans, net zoals de werkmannen die vroeger droegen. Erg authentiek, dus – net zoals bij de vintage woonstijl – maar nét wat veelzijdiger. De tijdloze blauwtint kleurt mooi bij beton en staal én is makkelijk te verkrijgen in allerlei accessoires: van tapijt tot plaid en glaswerk.

Zin om de industriële woonstijl in huis te halen?

Kan je niet wachten om je industriële interieur een vrouwelijke toets te geven, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wandel in de toonzaal van Meubelen Verberckmoes door de industriële inspiratiebox en laat je inspireren! Je kan deze én vijf andere stijlboxen ook zien in ons tv-programma ‘Een frisse start met vtwonen’.

Shoppen in de industriële stijl

Alles verkrijgbaar bij Meubelen Verberckmoes.

Doe de test

Toch nog niet helemaal overtuigd of een industrieel interieur wel bij je past? Doe hier de test en ontdek welke woonstijl jou op het lijf geschreven is.

Win, win, win!

Wil je jouw woning ook een frisse start geven? Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op een inspiratiebox van Meubelen Verberckmoes t.w.v. 7500 euro of één van de vijf cadeaubonnen van € 500. Veel succes!

Bron: in samenwerking met Meubelen Verberckmoes

nog meer: De woonstijl die bij je past